Aquest Nadal deixeu volar la imaginació i apunteu-vos al XXVIII Concurs de Pessebres Begur-Esclanyà

18 nov 2019

Enguany es repartiran un total de tres guardons: premi al pessebre més original, al més perfeccionista i al més tradicional.

L’Ajuntament de Begur impulsa aquest 2019 una nova edició del tradicional Concurs de Pessebres Begur-Esclanyà; una de les iniciatives de Nadal més arrelades al municipi i que any rere any generen més expectació entre els infants.

Com hi puc participar?

Per a prendre part del concurs és imprescindible inscriure’s del 18 al 28 de novembre al Registre d’Entrada de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 09 h a 14 h. Les inscripcions poden ser de dues fins a quatre persones com a màxim per grup.

Qui hi pot prendre part?

El certamen, que enguany arriba a la seva 28a edició, es divideix en dues categories en funció de l’edat dels participants: una categoria per a concursants entre els 6 i els 8 anys; i una categoria per a concursants entre els 9 i els 11 anys.

Quins són els requisits?

Per al muntatge dels pessebres es pot utilitzar tot tipus de materials: cartró, plastilina, roba, pedres… Cal tenir en compte, però, que els calaixos on es muntaran les creacions tenen les següents mides: amplada, 95 cm.; alçada, 56 cm.; i fondària, 88 cm. En aquest sentit, l’organització facilitarà a tots els participants una superfície de treball per a cada grup.

On es construiran els pessebres?

Els pessebres es podran muntar a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles, de 17 h a 19 h, durant els dies 9, 10 i 11 de desembre. Així, només els nenes i nenes participants, sense l’ajuda de cap adult, podran accedir en aquest espai per a realitzar el muntatge dels pessebres. Amb tot, la sala sí que disposarà d’un ajudant a qui els infants podran recórrer en cas de necessitat.

On es podran veure els pessebres?

Del 12 al 17 de desembre tothom qui ho desitgi podrà visitar a la Sala d’Exposicions la mostra amb les diferents creacions fetes pels infants, en horari de 17 h a 20 h. I el dimarts 17 de desembre, a les 19.30 h, s’anunciarà el veredicte i es durà a terme el lliurament de premis del concurs. Tots els participants, a més, rebran una medalla commemorativa del certamen.


Categories: CulturaExposicions