Aquesta setmana comencen les primeres sessions del taller de respiració cardíaca adreçat a la gent gran de Begur i Esclanyà

14 feb 2023

El taller ha estat tot un èxit de convocatòria i hi participaran un total de 50 persones des d’aquest mes de febrer i fins a finals del mes de març. El taller, a més, també es complementarà amb un programa especial mensual a Ràdio Begur.

Aquest dijous 16 de febrer es durà a terme la primera sessió del taller de respiració cardíaca adreçat a les persones majors de 60 anys. El projecte està impulsat per l’Associació Uniting People -amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Begur- i es durà a terme en un total de set sessions setmanals fins a finals del pròxim mes de març.

El taller es durà a terme al Casal d’Avis de Begur en horari de 10 a 11.30 h; i cada setmana es realitzaran un total de tres trobades (dijous, divendres i dissabtes), cadascuna d’elles dedicada a un dels tres grups en els que s’han dividit tots els participants. I és que el projecte ha estat tot un èxit de convocatòria, amb la inscripció de fins a 50 persones. Tot plegat, ha provocat que s’hagin ampliat fins a set les quatre sessions previstes inicialment.

Aquest taller de respiració cardíaca que se celebrarà a Begur combinarà una part teòrica i pràctica i servirà, a més, com a prova pilot per a exportar aquesta iniciativa a altres municipis i a altres col·lectius. Així, durant les sessions es tractaran qüestions com la respiració i la consciència respiratòria, el moviment del cos, la respiració des del cor, la respiració abdominal, una introducció a la respiració cardíaca.

Finalment, tot plegat es completarà amb un programa de ràdio especial que s’emetrà mensualment a Ràdio Begur, començant per aquest 15 de febrer a les 12 h. Es tracta de l’espai “Begur amb cor”, on hi participaran diferents persones i professionals relacions amb l’àmbit de la respiració cardíaca.

Per què és important la respiració cardíaca?

Una bona salut respiratòria preveu tot tipus de malalties físiques i emocionals. Amb la respiració ens centrem, asserenem i millorem la nostra salut i el benestar. Proposem la pràctica de la respiració cardíaca per tal d’aconseguir la “Coherència Cardíaca”. Nombrosos treballs científics demostren canvis i millores molt significatives en la nostra salut i benestar – regularització de la pressió arterial, reducció de l’estrès, millora de la claredat mental, equilibri de les emocions,… Descobreix els beneficis de la respiració cardíaca!

 


Categories: Gent Gran