Arriba la 36a edició del Concurs d’Arts Plàstiques de Begur

27 jun 2021

Els visitants tornaran a ser els encarregats de decidir el guanyador a través d’una votació popular entre les cinc obres finalistes escollides pel jurat. A més, el guanyador del premi de millor artista local tindrà la possibilitat d’exposar la seva obra a Begur durant el 2022.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament impulsa aquest estiu una nova edició del tradicional Concurs d’Arts Plàstiques de Begur, que enguany compleix el seu 36è aniversari consolidant-se com un dels certàmens artístics amb més bagatge i de referència al municipi i arreu del territori.

El concurs manté l’esperit i l’essència d’anys anteriors, però incorpora aquest 2021 una destacada novetat. I és que el guanyador del premi de millor artista local tindrà la possibilitat d’exposar la seva obra a Begur durant el 2022; un reconeixement al que fins ara només hi tenia dret el guanyador absolut del certamen.

A més, per reforçar el caràcter popular de la convocatòria i mantenir l’alt nivell qualitatiu del certamen i de totes les creacions que s’hi presenten, per segona edició consecutiva seran els veïns i veïnes els encarregats de decidir el guanyador del concurs a través d’una votació popular. En aquest sentit, hi haurà un jurat tècnic/artístic que escollirà un màxim de cinc obres finalistes, i aquesta selecció se sotmetrà a votació popular.

Les obres finalistes s’exposaran del 15 de setembre al 23 d’octubre a la Sala d’Exposicions Municipal del Centre Cultural Escoles Velles, i els visitants podran puntuar de manera individual fins al 16 d’octubre cadascun dels treballs per definir l’obra guanyadora, que obtindrà un premi de 1.500€. Mentrestant, el jurat tècnic/artístic escollirà directament el premi al millor artista de Begur, que obtindrà un trofeu honorífic; i el mateix jurat també tindrà la potestat de resoldre empats o qualsevol imprevist.

Albert Giménez i Miquel Vilà ja esperen successors

L’any 2020 el guanyador del certamen va ser Albert Giménez Torrent, amb l’obra “Taronges, Begur i les Medes”; mentre que en la categoria de millor artista local el guardó va ser per a Miquel Vilà amb “Sopera”.

A la convocatòria d’enguany hi poden participar tots els artistes plàstics, majors d’edat, en qualsevol dels àmbits de la pintura, escultura, dibuix o suports i tècniques utilitzats per l’art contemporani. Les obres s’han de lliurar del 9 d’agost al 2 de setembre al Centre Cultural Escoles Velles (c/ Bonaventura Carreras, 11), en horari de dilluns a dissabte de 16.30 a 20 h; i els premis s’entregaran el 23 d’octubre, a les 19 h, a la Sala d’Exposicions Municipal del Centre Cultural Escoles Velles.

Les bases del XXXVI Concurs d’Arts Plàstiques de Begur es poden consultar íntegrament a través d’aquest enllaç.