“Au revoir la bonheur”, gran guanyadora del 8è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

13 oct 2022

La comèdia canadenca de Ken Scott s’endú el premi al millor film i al millor guió. Carmen Machi, Fernando León de Aranoa, Enrique Cerezo i Ricard Balada enlluernen Begur amb la seva presència.

La pel·lícula canadenca de Ken Scott “Au revoir la bonheur” ha estat la vencedora de la 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava, enduent-se el Corall d’or a la millor pel·lícula i també el reconeixement al millor guió. La cinta, que explica la història de quatre germans que es retroben a la casa de pagès de la seva infància després de la mort del seu pare, arribarà al nostre país sota el títol de “Adiós felicidad”.

També han sortit premiades del certamen les interpretacions de Mark Rylance a “The Phantom of the Open” (el film inaugural) i de Norma Sheahan pel curtmetratge “Timmy” que també ha guanyat el premi al millor guió de curt. El guardó al millor curtmetratge, però, ha estat ex aequo per “Maruja” de la directora barcelonina Berta Garcia-Lacht i “Le Souffle du diable” de Xavier Zahra.

La directora del festival, Clara Dato, explica que “aquesta és una edició que consolida la trajectòria del certamen i que permet afrontar el futur amb il·lusió i força de cara la novena edició que se celebrarà també a mitjans d’octubre”.

Palmarès del VIII Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

. Corall d’Or a la millor pel·lícula: “Au revoir la bonheur”, de Ken Scott

. Millor curtmetratge: “Maruja”, de Berta Garcia-Lacht; i “Le Souffle du diable”, de Xavier Zahra

. Millor guió Ken Scott per “Au revoir la bonheur”

. Millor guió curtmetratge: Simón O’Neill per “Timmy”

. Millor interpretació: Mark Rylance per “The Phantom of the Open”

. Millor interpretació: Norma Sheahan per “Timmy”

. Premi millor pel·lícula secció Panorama: “Punto de giro” d’Ainhoa Menéndez

. Premi millor pel·lícula secció Mediterràniament: “Fellinòpolis” de Silvia Giulietti

. Premi especial del jurat: “Cemento y Acero” d’Oriol Villar

. Premi New Talent: Ricard Balada

. Premi d’honor: Carme Elías, Carmen Machí, Enrique Cerezo i Fernando Esteso

. Premi internacional Empordà: Fernando León de Aranoa

Presència de luxe

L’edició 2022 del Festival de Begur -que va finalitzar aquest dimecres 12 d’octubre- serà recordada pel bon ambient i la complicitat dels seus convidats especials. A la gala inaugural, Carmen Machi va rebre un guardó honorífic per una carrera plena de comèdia, però on també han destacat altres papers dramàtics. Des que l’any 2005 la sèrie “Aída” va irrompre a la televisió s’ha convertit en una de les intèrprets amb activitat més frenètica. Només aquest 2022 ha participat en el film de Nelly Reguera “La voluntaria,” les comèdies “Llenos de gracia” i “Amor de madre”, el thriller “Cerdita” i la sèrie de Netflix “Las últimas de la fila”. L’actriu madrilenya va elogiar el cinema i el festival en rebre el guardó. “És un acte d’amor al cine organitzar un festival com aquest. Estic molt feliç de rebre aquest premi i de recollir-lo ben acompanyada de molts bons amics”.

El Premi Internacional Empordà del 2022 ha estat per Fernando León de Aranoa, director i guionista de la multipremiada “El buen patrón”. En pujar a l’escenari del Cinema Casino Espai Cultural el realitzador va recordar els seus orígens a la comèdia al costat d’un mite de la televisió. “Vaig treballar fent guions per Chicho Ibáñez Serrador i per a mi la comèdia és quelcom que sempre m’acompanya”. León de Aranoa també va explicar alguns dels secrets del seu nou documental “Sintiéndolo mucho” sobre la figura del cantautor Joaquín Sabina que arribarà aviat als cinemes.

“Em fa una il·lusió enorme estar en un festival on l’amor al cinema es nota i el públic és fantàstic”. Amb aquestes paraules va agrair Enrique Cerezo el seu premi honorífic a Begur. A banda de la seva feina a la presidència de l’Atlético de Madrid, Cerezo és un dels empresaris més destacats del món del cinema i compta amb més de 60 films com a productor. També és el propietari dels drets d’exhibició de més de 2.000 títols entre dels quals n’ha restaurat més de 100 fet pel qual Begur ha volgut homenatjar-lo.

El darrer guardonat de la 8a edició del certamen ha estat l’actor català Ricard Balada que ha rebut el Premi New Talent. Aquest any l’hem vist a la gran pantalla al film “The Unbearable Weight of Massive Talent” al costat d’actors com Nicolas Cage i Pedro Pascal i també ha interpretat un jove Salvador Dalí a la pel·lícula “El cas Ángelus” que podrem veure en algun moment l’any 2023. Balada, entusiasmat amb el premi, ha recordat els seus estius a la Costa Brava i ha dedicat el premi al seu avi. “Ell sempre va creure amb mi i sé que rebre aquest reconeixement aquí a l’Empordà li hagués fet molta il·lusió”.


Categories: CinemaCultura