Balanç molt positiu de la nova jornada de recapte de sang a Begur

09 jun 2021

En aquesta segona convocatòria han augmentat les donacions de sang respecte el passat mes de gener.

El Casal de la Gent Gran de Begur va acollir aquest dimarts 8 de juny la segona jornada de donació de sang del 2021 al municipi, en una acció impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració directa de l’Ajuntament.

Des de les 17 a les 21 h es van realitzar un total de 42 donacions –entre elles, de dues persones que donaven sang per primer cop-; unes xifres que milloren sensiblement les registrades el passat mes de gener en la primera convocatòria, quan es van aconseguir fins a 41 donacions.

També es van produir dos oferiments més de persones que volien donar sang però no van poder fer-ho perquè no complien amb els requeriments necessaris. El consistori valora molt positivament la participació, felicita els veïns i veïnes pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes campanyes.

Com és la donació de sang en temps de Covid-19?

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió compta amb els estàndards de total seguretat habituals.


Categories: Sanitat