Begur, a favor de la conscienciació de l’aturada cardíaca

16 oct 2017 09:00h

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur, amb el suport de l’Ajuntament, organitza avui dilluns un acte de conscienciació en motiu del dia europeu de l’aturada cardíaca. L’acte ha consistit en dues grans accions diferents. Per un costat, s’ha fet una exposició de vehicles d’emergències (Protecció Civil, Policia Local, SEM i Creu Roja) i tallers de reanimació cardiopulmonar (RCP) i d’ús del desfibril·lador a la plaça Lluís Esteva Cruañas, al llarg del matí, de les 11 a les 13 hores. La mostra ha estat visitada per escolars dels centres educatius Doctor Arruga i la llar d’infant Ses Falugues, els quals han pogut conèixer els vehicles i experimentar amb els tallers.

 

A la tarda, es fa un curs de Suport Vital Bàsic DEA a l’Espai Mas d’en Pinc. El curs, que és oficial del Consell Català de Ressucitació, té una durada de 6 hores –una de teòrica inicial i 5 de pràctiques-, i costa 75 euros.

 

L’entitat, creada oficialment l’any passat, disposa d’un desfibril·lador i de personal format per utilitzar-lo davant una aturada cardíaca, juntament amb una motxilla amb material sanitari. L’agost passat, Protecció Civil ja va organitzar una campanya a favor del bany segur.