Begur acollirà a finals d’estiu una exposició itinerant sobre el llegat indià

20 feb 2021

La mostra, que viatjarà per diferents municipis del territori i que ja es pot visitar a Palafrugell des del 19 de febrer, farà el seu recorregut per Begur coincidint amb les dates de la Fira d’Indians.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Begur, Eugeni Pibernat, va assistir ahir divendres 19 de febrer a l’acte d’inauguració de l’exposició “El llegat indià. Un passat en comú per descobrir”, celebrat a la Sala d’exposicions del Teatre Municipal de Palafrugell.

Aquesta mostra està produïda per la Xarxa de Municipis Indians gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, i pretén explicar i comunicar el relat indià als municipis amb un passat en comú i apropar o interpretar els testimonis del passat, de forma material, als destinataris. L’exposició té un caràcter itinerant i al llarg dels pròxims mesos recorrerà els 18 municipis que formen part de la xarxa; entre ells, Begur, que serà l’escenari d’aquest projecte a finals d’aquest estiu, coincidint amb les dates habituals de la Fira d’Indians.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, posa en valor l’impuls d’aquesta iniciativa i avança que “tal com va passar l’any passat, enguany la celebració de la Fira d’Indians estarà condicionada a l’evolució epidemiològica. Amb tot, ben aviat començarem a treballar ja en l’edició d’aquest 2021 per, si la pandèmia ens ho permet, poder recuperar la nostra festivitat més nostrada amb tota la solemnitat que mereix”.

Eugeni Pibernat, a més, afegeix que “aquesta exposició és una oportunitat única per a preservar i donar a conèixer el fet indià, per a promocionar el nostre municipi arreu de Catalunya i per incentivar que els visitants prenguin part activament de les Rutes Indianes que hem elaborat tots els municipis que formen part de la Xarxa de Municipis Indians”.

Entre els diferents continguts que nodreixen l’exposició “El llegat indià. Un passat en comú per descobrir” destaquen uns plafons que expliquen la història de l’aventura indiana, amb exemples de tots els pobles intercalats en els textos. La mostra es pot visitar ara a Palafrugell fins el 22 de març i posteriorment viatjarà fins a Torredembarra.