Begur acollirà l’equip ciclista del Tour de Maggie’s que pedaleja des de Leeds fins a Barcelona en favor de les persones que conviuen amb el càncer

04 mai 2022

Serà els dies 12 i 13 de maig i l’Ajuntament prepararà una rebuda institucional a la comitiva amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar aquesta iniciativa solidària.

L’Ajuntament de Begur donarà suport de forma directa aquest 2022 a una iniciativa solidària que traspassa fronteres. Es tracta del Tour de Maggie’s, un recorregut ciclista impulsat per l’organització britànica Maggie’s -amb la col·laboració de la Fundació Kālida– amb l’objectiu de visibilitzar el càncer i recaptar fons per acompanyar les persones i les famílies que el pateixen.

Aquest recorregut ciclista cobrirà una distància de gairebé 2.000 quilòmetres i connectarà el centre Maggie’s Yorkshire (Leeds, Anglaterra) amb el centre Kālida Sant Pau a Barcelona, que pertany a la xarxa internacional de centres Maggie’s. En total hi participaran 12 ciclistes i tots els diners recaptats es destinaran a finançar el servei de suport psicosocial integral per a persones que conviuen amb el càncer, que inclou acompanyament a pacients, així com cuidadors i familiars.

Les dues últimes etapes d’aquest tour transcorreran en territori català i l’Ajuntament de Begur s’ha volgut implicar directament en aquesta iniciativa solidària d’abast internacional acollint el final d’aquesta primera etapa i la sortida del segon i darrer tram.

Pere Feliu, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “el nostre Ajuntament i tot el nostre poble estem plenament sensibilitzats amb aquesta causa i volem contribuir a fer-ne la màxima difusió possible. Son moltes les persones i famílies afectades pel càncer i volem aportar el nostre granet de sorra i tota la nostra ajuda possible”.

L’arribada a Begur de l’equip ciclista del Tour de Maggie’s està prevista pel dijous 12 de maig, provinent de Portbou. Aquell dia el consistori prepararà una rebuda institucional a la comitiva amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar aquesta iniciativa solidària. I ja l’endemà, divendres 13 de maig, els ciclistes reprendran el recorregut des de Begur fins a Barcelona; on finalitzaran el tour.

Així, des de l’organització s’anima a tots els begurencs i begurenques a acompanyar el grup fins a la sortida del poble amb les seves bicicletes.

Per a més informació sobre la Fundació Kālida i com col·laborar podeu consultar aquest enllaç.


Categories: EsportsSanitat