Begur acull dissabte una trobada de “postcrossing”, enviar targetes postals

15 oct 2018

Begur acull dissabte al matí una trobada de Postcrossing, que és una iniciativa del portuguès Paulo Magalhaes d’enviar targetes postals. L’objectiu del Postcrossing no és el col·leccionisme de postals, sinó la compartició de moments i experiències, el coneixement de realitats llunyanes i enviar bons desitjos a tots els racons del món. Actualment, el projecte, que va néixer el 2005, aplega més de 700 mil persones distribuïdes pels cinc continents, que han enviat ja més de 47 milions de postals. A Catalunya n’hi ha quasi 1400 persones. “No descartem que la trobada de Begur sigui anual i que el municipi esdevingui una cita obligada en els seus viatges”, ha explicat Carol Ruiz, una de les organitzadores de la trobada, juntament amb Michele Bondesan, i resident a Begur.

La trobada començarà a les 10 del matí amb una recepció oficial dels postcrossers a l’Ajuntament de Begur. Un quart més tard, s’entregarà a les autoritats les meeting-cards (les postals que s’han dissenyat per a la trobada). Seguidament, es donaran les polseres als assistents i es presentaran els segells que ha fet l’Ajuntament per la trobada. A partir de les 10,30 començarà la visita guiada pel municipi i la possibilitat de comprar postals locals. Entre les 12 i les 14 hores hi haurà el moment d’escriure les postals i anar a la bústia amb les autoritats per dipositar-les. Hi ha prevista la visita de la Fundació Mona, que parlarà sobre el seu projecte i es podran comprar les seves postals i així ajudar-los. La trobada acabarà a les 14 hores amb un dinar de germanor.

Per fer possible el projecte de Postcrossing, Magalhaes, juntament amb els seus amics, van crear una pàgina web per permet a persones de tot el món enviar i rebre postals com. “El que havia començat com un joc entre amics va esdevenir un fenomen de caire mundial”, recorda Ruiz. Per poder participar-hi, cal inscriure’s prèviament com a membre. La pàgina és https://www.postcrossing.com/. Però, paral·lelament organitzen trobades presencials per compartir el hobby en persona i fer nous amics.