Begur acull el 9 de juny una campanya especial de donació de sang

02 jun 2020

Per a donar sang al Casal de la Gent Gran cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat. També es podrà esperar torn a fora del recinte en el cas d’aquelles persones que no hagin pogut realitzar el tràmit de cita prèvia telemàticament.

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la població per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia de la Covid-19 per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Per tot plegat, Begur s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Així, el 9 de juny, el Casal de la Gent Gran comptarà amb un espai de donació de 17 h a 21 h.

Per a participar en la jornada cal reservar hora prèviament a través d’aquest enllaç. També es podrà esperar torn a fora del recinte en el cas d’aquelles persones que no hagin pogut realitzar el tràmit de cita prèvia telemàticament.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 


Categories: Sanitat