Begur acull una delegació del projecte europeu ePlanet per promoure la gestió energètica sostenible

18 abr 2024

El tècnic de Medi Ambient, Xavier Turró, va explicar les iniciatives municipals per a l’impuls de l’energia verda.

El 16 d’abril, l’Espai Mas d’en Pinc, on està situada l’Àrea de Medi Ambient municipal, va acollir una trobada del projecte ePlanet, dedicat a facilitar l’adopció d’accions coordinades de transició energètica per part del sector públic europeu. Posa el focus en la millora de la coordinació entre les autoritats locals i els governs regionals per tal doptimitzar la implementació de mesures de transició energètica a pobles i ciutats.

La delegació, integrada per membres de la Comunitat Intermunicipal de Tamega e Sousa (Portugal), l’Agència de l’Energia del Sud-Est, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics (CIMNE) de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Federació Europea d’Agències i Regions per a l’Energia i el Medi Ambient (Fedarene), va visitar Begur per fer una sessió de treball.

La reunió, liderada per la Diputació de Girona, va comptar amb la participació del tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, que va donar la benvinguda i va exposar les línies de treball de la Diputació i les accions que s’han dut a terme en matèria de gestió energètica a Begur, especialment pel que fa a la instal·lació de la caldera de biomassa a l’escola i al pavelló municipal.

A continuació Gerard Laguna (CIMNE) va fer una demostració de la plataforma ePLANET i Joan Oliver de l’empresa SUNO va descriure el projecte tècnic de la caldera de biomassa del poble. També van rebre la visita del Regidor de Medi Ambient, Jordi Gonzàlez, i es van desplaçar fins a les instal·lacions de la caldera de biomassa. Cristina Lomas, de Watt Energia, els va donar més detalls de l’espai. 

L’Ajuntament de Begur agraeix la confiança de la Diputació de Girona i la possibilitat de donar a conèixer el projecte begurenc, així com la implicació d’Anna Camp, Josep Pujol i Xavier Palomé.


Categories: Medi Ambient