Begur acull una jornada d’activitats dedicades a les tortugues marines

06 jun 2024

Es farà l’alliberament de les tortugues nascudes a Sa Riera l’estiu passat.

El dijous 13 de juny la Platja de Sa Riera a Begur serà l’escenari d’una jornada dedicada a la preservació de les tortugues marines i als nens i nenes de Begur i Esclanyà, organitzada en homenatge a Ovidi Delclòs Camats. Aquesta jornada, titulada ‘Grumets de sorra i sal’, proposa un programa d’activitats centrat en aquests animals. 

Començarà a les 17:30 h amb una sèrie de tallers infantils que s’allargaran fins a les 19:00 h. Els més petits podran crear tortugues marines amb materials reciclats, aprendre a utilitzar guies de natura per identificar diferents espècies de tortugues i conèixer la genòmica de la colonització de les tortugues marines. Aquestes activitats estaran a càrrec de l’Associació Som Mar i el Grup de Genètica Evolutiva de la Universitat de Barcelona.

A les 18:30 h, es farà un simulacre didentificació de rastres i nius de tortuga marina, dirigit pel CT BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, on els participants podran aprendre a identificar rastres i nius trobats a la platja. A les 19:00 h tindrà lloc una actuació de dansa polinèsia a càrrec del Grup de dansa polinèsia Poeti Maohi, que oferirà un espectacle connectant amb la natura i el mar a través d’aquesta tradició cultural.

Mentre que a les 19:15 h, el CRAM durà a terme un simulacre de rescat de tortugues marines, ensenyant als assistents com actuar en cas de trobar una tortuga marina amb problemes. Finalment, a les 20:00 h, es farà l’alliberament de tortugues nascudes del niu de Sa Riera a l’estiu de 2023, a càrrec del CRAM.

Durant tota la jornada, es podrà visitar l’exposició ‘Caretta a la vista!’, que ofereix informació sobre com actuar si es troba amb un rastre, una femella o una cria de tortuga marina a la platja. Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Begur, amb la col·laboració de diverses entitats com el CT BETA, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic, la Generalitat de Catalunya, el CRAM i l’Associació Som Mar.


Categories: Medi Ambient