Begur acull una nova jornada de donació de sang

06 oct 2021

L’Ajuntament valora molt positivament la participació, felicita els veïns i veïnes pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes campanyes.

El Casal de la Gent Gran de Begur va acollir aquest dimarts 5 d’octubre la tercera jornada de donació de sang del 2021 al municipi, en una acció impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració directa de l’Ajuntament.

Des de les 17 a les 21 h es van realitzar un total de 39 donacions –entre elles, de tres persones que donaven sang per primer cop-; unes xifres molt similars a les registrades el passat mes de juliol en la segona convocatòria, quan es van aconseguir fins a 42 donacions.

També es van produir dos oferiments més de persones que volien donar sang però no van poder fer-ho perquè no complien amb els requeriments necessaris. El consistori valora molt positivament la participació, felicita els veïns i veïnes pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes campanyes.

Com és la donació de sang en temps de Covid-19?

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió compta amb els estàndards de total seguretat habituals.


Categories: Sanitat