Begur ajuda amb més de 10.000 euros a embellir 3 terrasses del nucli antic

17 abr 2018

La junta de govern de l’Ajuntament de Begur ha acordat, per unanimitat, concedir 10.308,15 euros en ajuts per a les millores de l’estructura i disseny de les terrasses de tres bars del nucli antic, després de comprovar que complien els punts de valoració que marca les bases  de les subvencions. En concret, els beneficiats són els bars Diferent, de Plaça i Es Castell, que han rebut un ajut condicionat al cost de la inversió feta. Així, el bar Diferent, que ha invertit 23.081,58 euros en la seva terrassa, rep un ajut de 2.308,15 euros (10% de la inversió), mentre els altres dos bars, de Plaça, amb una inversió de 49.138,19 euros, i Es Castell, amb 54.849,53 euros, obtenen un ajut de 4.000 euros, que és el màxim previst.

Aquesta és la primera vegada que es donen subvencions per a la millora de l’estructura i disseny de les terrasses dels bars i restaurants del nucli antic. “Aquest ajut segueix el estudi de millora de la qualitat urbana. Es un ajuda pels empresaris per millorar l’estructura de les seves terrasses”, ha recordat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, que ha afegit: “valoro molt positivament la reacció i esforç fet pels empresaris a l’hora de emprendre aquesta acció i els felicito pels resultats aconseguits, més quan, en general, rebo de la gent imputs molt positius”. A més, Pibernat deixa clar la intenció del govern a ampliar aquests ajuts a tot el municipi, especialment a la plaça Forgas i les platges de Sa Riera i Sa Tuna, com també a les botigues.

Habitatges

Des de fa molts anys, l’Ajuntament ja té una línia d’ajuts per a millores de façanes d’habitatges. Aquest any, la junta de govern ha acordat 7.359,76 euros en ajuts econòmics per a l’execució d’obres d’embelliment de cinc façanes d’habitatges del municipi fetes durant l’any passat. L’ajut s’ha acordat després d’haver reconegut els treballs com a correctes i efectivament realitzats per part del tècnic municipal. Les cases embellides es troben a diversos carrers i places del nucli antic de Begur. La subvenció municipal ha anat dels 504,21 euros als 1.803, que és el màxim permès i que han rebut tres dels beneficiats. Els propietaris han destinat a la millora de les cinc façanes un total de 32.170,61 euros, amb una inversió particular que ha anat dels 1.680,72 euros als 10.174,21 euros. L’any 2016, el govern begurenc va donar més de 5.000 euros per a l’embelliment de quatre façanes. I l’any anterior, la subvenció va ser de 8.000 euros per a cinc façanes.