Begur aposta pels segells turístics “Vila marinera” i “Pobles amb encant”

05 feb 2019

L’Ajuntament de Begur, per unanimitat del ple, ha acordat sol·licitar la seva adhesió als segells turístics de la Generalitat “Vila marinera” i “Pobles amb encant”. En aquests moments, des de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme s’està treballant en la documentació necessària per a l’avaluació i validesa de l’accés. Els dos segells aposten per les qualitats patrimonials, turístiques, gastronòmiques i mediambientals que té el municipi. “Creiem que les dues marques, que ens obliga a ser conscients del que tenim i a preservar-ho, és un valor afegit a la nostra promoció turística i econòmica”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea impulsora, Eugeni Pibernat, que no descarta per més endavant demanar també el segell de “Viles florides”.

Les dues marques formen part de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. Actualment, al Baix Empordà, Begur podria ser el primer municipi amb el segell de “Vila marinera”. Respecte a “Pobles amb encant”, ja el tenen Forallac, Pals i Calella de Palafrugell.

El segell “Viles marineres”, creada l’any passat, s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Aquestes viles tenen una forta personalitat, marcada per alguns aspectes com ara el caràcter historicocultural, gastronòmic, paisatgístic o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

El segell “Pobles amb encant” s’adreça a pobles, encara que no siguin municipis, que tenen un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora al visitant, i que ve donat precisament per les conjuncions d’aspectes i d’elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics.