Begur aposta per unes platges lliures de fum

02 jun 2021

Durant aquest estiu ja no es podrà fumar a les platges d’Aiguablava, Platja Fonda i Sa Tuna amb l’objectiu de protegir la salut dels usuaris i el medi ambient.

Begur i les seves platges donaran un nou salt qualitatiu aquest estiu en matèria de benestar i de sostenibilitat. I és que el Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment una modificació de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana que prohibeix el consum de productes de tabac a les platges d’Aiguablava, Platja Fonda i Sa Tuna.

La mesura és previst que ja entri en vigor aquest estiu, en una data encara per a confirmar; i l’objectiu de l’equip de govern és donar-ne continuïtat fins a fer-la extensiva a totes les platges del municipi.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, explica que “hem començat per aquestes tres platges perquè són les més petites i on hi ha més proximitat entre els usuaris”; i destaca que “tots i totes hem de ser plenament conscients que el tabac, les burilles, el fum i els elements químics d’aquests productes generen un important problema de salut pública i ambiental que perjudica, principalment, als col·lectius més vulnerables i al nostre entorn natural”.

Eugeni Pibernat també anuncia que “des de l’Ajuntament apel·lem al civisme i a la responsabilitat de tothom per a donar compliment a una mesura que ha de permetre millorar la convivència, la comoditat i la seguretat a les nostres platges”.

Des de l’Ajuntament, a més, es recorda que la mesura de platges lliures de fum ja s’està implementant en diferents municipis de Catalunya i de tot l’Estat espanyol i fa una crida als veïns i veïnes i visitants a respectar la normativa.


Categories: Platges