Begur batega amb la Festa Major de Santa Reparada

21 set 2021

Petits i grans han gaudit de tres dies plens de propostes culturals de qualitat i proximitat

El passat cap de setmana, Begur va vibrar amb la Festa Major de Santa Reparada. Enguany, la celebració popular va comptar amb un nou espai: la Plaça Esteva i Cruañas, que va acollir les activitats que habitualment es feien al pati de les Escoles Velles. L’objectiu era oferir un espai més ampli i totalment exterior en línia amb les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

Així doncs, dues de les propostes més reeixides van ser l’espectacle familiar ‘The Incredible Box’ a càrrec de la companyia La Tal a la Plaça Esteva i Cruañas i l’actuació musical itinerant amb el Grup de Batucada Bakanards que va recórrer la Plaça Forgas, la Plaça de la Vila i el Parc de l’Arbreda. També, l’actuació familiar amb Ramiro Vergaz al Parc de l’Arbreda va fer passar una gran estona als infants begurencs. La nit de dissabte, malauradament la pluja va obligar a cancel·lar, un cop iniciades, les actuacions musicals del grup juvenil ‘Why Not’ i del grup ‘Malparit. Tribut a Sopa de Cabra’ a la Plaça Esteva i Cruañas, així com les sardanes amb la Cobla Baix Empordà a la Plaça de la Vila. El diumenge, les condicions meteorològiques van millorar i els veïns i les veïnes van gaudir de l’ofici cantat per Neus Mar a l’Església Parroquial de Sant Pere, el vermut musical amb el grup ‘Marina i Koko’ a la Plaça de la Vila i el concert de cançons de Mar i Muntanya de la mà de l’Orquestra La Principal de la Bisbal i Esther Buqueras a la Plaça Esteva i Cruañas.

«Tot i les dificultats derivades de l’emergència sanitària, enguany, hem intentat oferir una Festa Major de Santa Reparada amb propostes de qualitat i proximitat. Estem molt contents amb la resposta de veïns i veïnes i amb el compliment, el respecte i la responsabilitat que han mostrat seguint en tot moment les instruccions per a prevenir la Covid-19. Des de la regidoria de Festes, intentem, any rere any, millorar la celebració popular i així continuarem treballant durant els propers mesos», explica el regidor de Festes, Marià Renart.

Així mateix, el dissabte, a partir de les 11 hores, el comerç begurenc va ser el gran protagonista. La Shopping Night, impulsada per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, va ser un èxit. L’entitat va organitzar l’esdeveniment amb la voluntat d’allargar la temporada d’estiu i promoure el comerç local mitjançant una campanya d’engrescadors descomptes. A més, per cada compra, es va convidar a una copa de cava als establiments d’oci nocturn de Begur, per tal d’impulsar i donar visibilitat també a aquests negocis fortament afectats per les mesures Covid-19 durant aquest estiu. La Shopping Night va finalitzar a les 23 hores amb una molt bona acollida i una valoració molt positiva per part dels comerciants locals i dels establiments d’oci nocturn.


Categories: Festes