Begur celebra la diada de Sant Jordi amb molta poesia

23 abr 2019

Begur celebra la diada de Sant Jordi amb molta poesia. Per un costat, amb el recital dels alumnes de P3 a 6 de Primària de l’escola Dr Arruga, que s’ha fet, arran de la pluja, al pavelló municipal d’Esports. Per l’altre, la lectura pública compartida de fragments literaris, que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) de Begur-Esclanyà a les escales de l’església. La diada, que també ha comptat amb parades de llibres i roses, es preveu que acabi aquest vespre amb una audició de sardanes amb la cobla Baix Empordà a la plaça de la Vila.

Amb quasi mig pavelló ple de pares i familiars, els alumnes de cada curs de l’escola pública de Begur han recitat poesies, algunes d’elles creades per ells mateixos. Els alumnes han acabat interpretant de manera col·lectiva la cançó Els personatges. Abans del cant conjunt, una representant de l’AMPA ha recordat que l’entitat ha entregat un llibre per cada curs i ha acabat llegint el poema “Endavant”, de Joana Raspall. I la regidora d’Ensenyament, Mònica Martínez, que ha remarcat que ahir era el Dia Mundial de la Terra, també ha entregat un llibre a cada classe.

Seguidament, ha tingut lloc la lectura pública de fragments literaris davant les escales de l’Església. El primer lector ha estat el rector, mossèn Josep Taberner, que ha llegit el poema “Begur”. Seguidament, han llegit altres persones, entre les quals hi havia el propi alcalde, Joan Loureiro. La lectura ha durat un parell d’hores.

D’altra banda, la llar d’infant Ses Falugues de Begur, que depèn de l’Ajuntament, organitza demà imecres al mateix centre educatiu, a les 15,30 hores, una nova sessió del projecte anomenat “Trobem-nos a Ses Falugues”, que estarà dedicat a Sant Jordi. “Trobem-nos a Ses Falugues” és un projecte que es porta a terme des de fa 4 cursos a través del qual obren la llar d’infants una tarda a famílies que tinguin infants entre 0 i 3 anys. Poden venir totes les famílies que ho desitgin, tant si tenen inscrits els seus fills/es a la llar d’infants com no, tant si són del poble com no; ara bé, tots els infants que vinguin han d’estar acompanyats per una persona adulta de confiança.

A més, dissabte, a les 11 hores, al Casino Cultural, hi haurà la gala de lliurament dels premis literaris dels concursos de la Biblioteca i del concurs de cartells per la XVI edició de la Fira d’Indians, que es fa al setembre.