Begur celebra la tradicional diada de Sant Ramon

01 set 2023

La missa solemne a l’ermita i les sardanes han tornat a ser, un any més, les grans protagonistes.

Aquest passat dijous 31 d’agost Begur va acomiadar el mes amb la celebració de la tradicional diada de Sant Ramon. La diada festiva va acollir, un any més, a un gran nombre d’assistents, que van poder participar durant el matí d’una missa solemne a l’ermita dedicada al sant.

I la jornada festiva es va reprendre a la tarda amb una audició de sardanes a l’esplanada de davant la mateixa capella, on hi ha un dels millors miradors de la Costa Brava, a càrrec de la cobla Baix Empordà. Paral·lelament, l’ermita també va obrir les seves portes durant tot el matí perquè la visitessin totes aquelles persones que ho desitgessin.

Ermita de Sant Ramon

El templet està situat a la part alta de Begur i les primeres notes documentals de la construcció són del segle XVIII. L’ermita fou reconstruïda al 1951 reproduint l’antiga edificació després de la seva destrucció durant la Guerra Civil. Atès la seva ubicació elevada, s’ha establert un mirador a l’esplanada del davant, que permet visualitzar la platja de Sa Riera, amb el rerefons de les Illes Medes, massís del Montgrí i Pirineus.


Categories: Festes