Begur comença a degustar la 23a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca amb els tradicionals tastets a la plaça Esteva i Cruañas

30 abr 2022

El famós cuiner i presentador de televisió Marc Ribas ha estat el convidat d’honor en la inauguració de l’esdeveniment, que també ha comptat amb la presència dels 11 restauradors que enguany prenen part de la campanya fins el pròxim 5 de juny.  Consulteu i descarregueu-vos el programa de la campanya.

La nova Campanya Gastronòmica del Peix de Roca ja és una realitat! Avui dissabte 30 d’abril l’Ajuntament ha donat el tret de sortida oficial a la convocatòria de 2022 d’aquest icònic esdeveniment que enguany compleix la seva 23a edició amb moltes ganes de seguir delectant el paladar de tots els comensals amb propostes tradicionals i innovadores al voltant del peix de roca.

La plaça Esteva i Cruañas ha estat l’espai escollit, un cop més, per a acollir l’acte inaugural de la campanya; que ha congregat a un nombre destacat de veïns i veïnes i visitants que no s’han volgut perdre l’arrencada de l’esdeveniment i han volgut gaudir de primera mà de la cita. Acompanyant-los a tots ells i elles hi havia l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat.

I és que enguany, la inauguració de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca ha recuperat la seva essència i ha pogut oferir després de la pandèmia un dels seus grans atractius i reclams: els tastets de peix de roca a càrrec dels restaurants participants. Uns tastets en petit format de les noves propostes culinàries de la campanya -acompanyats d’una copa de cava i vi Peralada- que han fet les delícies de tothom i que han estat molt ben rebuts.

I tot plegat, amb la presència més que destacada del famós cuiner i presentador de televisió Marc Ribas; que ha estat l’encarregat de presentar un acte que també ha estat amenitzat musicalment per Marina Villegas i Gerard. Marc Ribas ha fet les delícies del públic assistent amb la seva versatilitat i enginy i ha posat la nota de color a l’inici d’una campanya que des del consistori s’espera que sigui un èxit absolut a nivell organitzatiu i de convocatòria.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, agraeix a tots els bars i restaurants participants la seva implicació i destaca que “estem molt il·lusionats amb la campanya d’enguany. Comencem a recuperar la normalitat i a Begur tenim moltes ganes de seguir explicant i donant a conèixer arreu els atractius naturals, gastronòmics i patrimonials tan espectaculars que tenim a casa nostra. Petits tresors que fan de Begur un lloc únic on gaudir d’una oferta culinària privilegiada en un entorn encisador”.  

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i explica que “amb la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca donem el tret de sortida a uns mesos de primavera i estiu apassionants, plens de cultura, activitats i turisme de màxima qualitat a casa nostra. Begur torna a bategar amb força i estic convençuda que tothom qui ens visiti gaudirà d’una experiència inoblidable. I tot, gràcies novament al teixit associatiu i productiu tan implicat i tan talentós que tenim aquí a Begur, i a qui cal seguir agraint com sempre la seva tasca ingent i de primer nivell”.

11 restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Aquest 2022 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur s’allargarà fins el 5 de juny i compta amb la participació d’un total d’onze restaurants que durant un mes ofereixen als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·lan entre els 40€ i els 83€ i els establiments que hi prenen part són: Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena, Parador d’Aiguablava, Hotel Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar.

Els bars del municipi també se sumen a la campanya

Mentrestant, una de les grans novetats d’aquesta 23a edició és la col·laboració de diferents bars del municipi que elaboraran una tapa del peix de roca durant el transcurs de la campanya gastronòmica.

Els establiments participants són els següents: Bar de Plaça (mandonguilles de peix de roca i gamba amb pèsols), Cal Bandarra (croquetes de garoina i peix de roca), Can Climent Platillos (peix de roca amb calçots amb romesco coreà i mojo de coriandre), La Motxa (cruixents de morena) i Sa Barra (bomba de pop).

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que ofereixen els 11 restaurants que enguany prenen part de la 23a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població.

Diumenge 8 de maig, d’11 a 13 h, la plata de Sa Riera acollirà de la mà de l’Esplai Autèntic de Begur el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”.

Diumenge 15 de maig es farà a la plaça de l’Església, d’11 a 12 h i de 12 a 13 h, el taller familiar “Galetes de Peix de Roca” amb Aida Ferrés. Les places són limitades i cal inscriure’s prèviament a turisme@begur.cat o al 972 624 520.

Els dies 13, 14 i 15 de maig tindrem un cap de setmana de cinema amb la projecció d’una pel·lícula de temàtica relacionada amb la campanya gastronòmica del peix de roca. Les projeccions es faran al Cinema Casino de Begur.

Diumenge 22 de maig podrem gaudir d’una altra de les grans novetats d’enguany: la primera edició de la Caminada del Peix de Roca de Begur a càrrec del Club Excursionista Els Perduts de Begur. L’activitat és gratuïta i la sortida es farà a les 08 h des de la plaça de la Vila.

I del 27 al 29 de maig serà en torn per a la vuitena edició del Begur en Flor impulsat per l’ACIT. Durant el cap de setmana trobareu el poble guarnit amb exposicions florals a places, carrers i a racons del municipi, tallers per a totes les edats, música en directe, concursos, activitats infantils…