Begur commemora el Dia Mundial del Turisme

27 set 2023

El regidor de Turisme i Promoció econòmica, Andreu Peñalver, i la tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Begur, Elena Ponsatí, van assistir aquest dilluns a l’acte de commemoració del Dia Mundial del Turisme, celebrat al Castell de Biart de Masarac.

Aquest 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme. Per aquest motiu, el regidor de Turisme i Promoció econòmica, Andreu Peñalver, i la tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Begur, Elena Ponsatí, van participar el passat dilluns, 25 de setembre, en l’acte de commemoració del Dia Mundial del Turisme. La jornada, organitzada per la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, va tenir lloc a les instal·lacions del Castell de Biart de Masarac (Alt Empordà). En la trobada van tenir presència destacada la presidenta del Parlament, la M. H. Anna Erra, i el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero.

Enguany, es van atorgar tres reconeixements a persones, institucions i empreses que, durant els divuit anys de celebració del Dia Mundial del Turisme, han donat suport amb la seva assistència o participació. L’acte institucional va finalitzar a les 14 h amb un dinar per degustar els plats preparats pels diferents col·lectius gastronòmics com la Cuina del Vent, la Cuina de l’Empordanet, la Selva Gastronòmica, la Cuina Volcànica i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, així com establiments de restauració de les associacions de Bars i Restaurants de la Cerdanya i d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona.

Begur, compromès amb el turisme de qualitat

El regidor de Turisme i Promoció econòmica, Andreu Peñalver, va justificar la participació de Begur a l’acte de commemoració del Dia Mundial del Turisme: “Begur continua essent un referent com a marca i destinació turística a l’Empordà gironí”. El regidor de Turisme també va destacar el model turístic del municipi: “Begur segueix estant compromès amb la promoció del turisme de qualitat i amb la preservació de les seves platges i entorn natural per a que tothom les gaudeixi. La Fira d’Indians i altres esdeveniments que organitzem any rere any ajuden a despertar l’interès dels turistes per Begur”.

Recentment a Begur ha viscut diferents accions de promoció del turisme. El 21 de setembre, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, va ser escollida presidenta de la Xarxa de Municipis Indians pel mandat 2023-2027, en un acte celebrat a sala de plens de l’Ajuntament. A principis de setembre es va celebrar a Begur la XVIII Fira d’Indians.

D’altra banda, l’Àrea de Medi Ambient i platges de l’Ajuntament de Begur ha renovat el certificat de Qualitat turística “Q” (norma UNE/ISO 13009) a les platges del Racó, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava. El Sistema de Gestió de Qualitat a les platges marca unes fites per oferir als usuaris el màxim nivell de qualitat en àmbits com l’accessibilitat, la neteja, la informació o la seguretat.

Begur, és autèntic!

Per a més informació sobre Turisme podeu visitar el web visitbegur.cat o apropar-vos a l’Oficina de Turisme de Begur. Així mateix, per a descobrir de manera detallada totes les propostes podeu seguir els comptes oficials de Twitter, Facebook i Instagram.


Categories: Turisme