Begur convoca la V edició del Premi Josep Pallach de Narrativa Curta

07 gen 2019

L’Ajuntament de Begur, amb la col·laboració de la Fundació Josep Pallach, que té la seu a Palafrugell, convoca la quinta edició del Premi Josep Pallach de Narrativa Curta. El premi consta de dues categories: per a alumnes d’ESO (de 12 a 16 anys), amb un premi de 400 euros, i per a alumnes de batxillerat i cicles formatius (fins a 18 anys), amb un premi de 600 euros. La convocatòria es fa dins dels Premis d’Educació Josep Pallach 2018-2019, que tenen un àmbit català. A part del premi begurenc, també hi ha el XV Premi Josep Pallach d’Experiències Educatives, que organitza l’Ajuntament de Figueres, i el V Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics sobre Transversalitat Educativa, que organitza l’Ajuntament de Palafrugell. En ambdós casos, també hi col·labora la Fundació Josep Pallach.

Les obres que es presentin al Premi de Narrativa Curta han d’incidir en els valors del compromís social i la solidaritat. Han d’estar escrites en català, ser inèdites i no haver estat premiades en cap altre concurs. El treball ha de tenir un màxim de tres fulls i en presentar-se al premi han d’aportar-hi cinc còpies. Cada centre educatiu podrà presentar un màxim de quatre treballs per categoria.

El termini per presentar les obres, que s’haurà de fer al registre d’entrada de l’Ajuntament, acaba el 28 de febrer. El veredicte i el lliurament del premis es farà durant el mes de març. El jurat estarà integrat per un representant de l’Ajuntament, un representant de la família Pallach, un representant de la Fundació Josep Pallach, una persona vinculada al món educatiu i una persona vinculada al món de les lletres. Els treballs premiats passaran a ser propietat de l’organització, la qual es reserva els drets de publicar-los.

Els guanyadors de la quarta edició van ser Jofre Poch, alumne de primer de batxillerat de l’Institut Montilivi de Girona, amb la narració La tapadora, i Maria Valenzuela, alumna de tercer d’ESO de La Salle Figueres, amb la narració Un dia vaig ser feliç. En la tercera edició, les guanyadores van ser Aina Casal Pelegrí, estudiant de 4t d’ESO del centre escolar Roig Tesalia de Barcelona, i Emma Zurita Vargas, estudiant de Batxillerat a l’Institut Sa Palomera de Blanes. En les dues primeres edicions, el guanyador del premi, en la categoria d’ESO, va ser Albert Teixidó, de Mont-ras i estudiant a l’Institut Baix Empordà de Palafrugell. Respecte al premi de Batxillerat i Cicles Formatius, en la segona edició va guanyar-lo Laura Regincós, de Batxillerat de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí. En la primera edició, aquest premi va quedar desert.Més informació: