Begur desgrana a Barcelona les claus del model de recollida de residus porta a porta en zones turístiques i segones residències

06 feb 2020

Des de l’any 2018 el servei es presta a tot el terme municipal.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, va participar dijous 30 de gener de la jornada “El Porta a Porta per assolir els objectius de les noves directives europees” organitzada pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta –amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona- a l’Auditori del Pati Manning, a Barcelona.

La trobada, que va comptar amb l’assistència destacada del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va constar de diferents taules rodones, debats i exposicions al voltant del model de recollida de residus porta a porta a Catalunya. I entre els conferenciants que van intervenir hi havia el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, que va impartir la conferència “Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les Àrees d’ús exclusiu”.

El servei de recollida de residus porta a porta a Begur

Des de l’1 de juliol de 2018 el servei de recollida selectiva de residus porta a porta (PaP) de Begur arriba a tot el municipi. Aquest consisteix en lliurar els residus (prèviament separats per fraccions) al servei municipal de recollida davant la porta de casa, en uns dies i hores determinades.

L’adhesió al model de recollida porta a porta és obligatòria i se subministren tres cubells per fer l’entrega dels residus. Per aconseguir-los cal dirigir-se a l’Àrea de Medi Ambient amb una factura de l’aigua o bé escriure un correu electrònic a pap@begur.cat. Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

Begur, a més, també disposa de deu Àrees d’Emergència distribuïdes per tot el municipi on els veïns i veïnes que en dies puntuals no puguin fer ús del servei PaP tenen l’opció de deixar-hi els seus residus.

Finalment, respecte a la recollida de restes vegetals i mobles, cal sol·licitar hora a través de l’app civiwaste . També es poden portar aquest tipus de residus (així com electrodomèstics, olis, runes o radiografies) a la deixalleria, que es troba oberta cada dia, de dilluns a dissabte, de 08.30 h a 13 h i, a més, a les tardes de dimecres i divendres, de 14.30 h a 18 h. Tota la informació sobre el model PaP a Begur es pot consultar a través del següent enllaç.


Categories: Medi Ambient