Begur destinarà els fons Next Generation al desplegament del projecte “Smart Destination Mobility”

24 mai 2023

Aquest programa té com a objectiu transformar una de les problemàtiques que presenta actualment el nostre municipi, la mobilitat a causa de la seva orografia, en una de les principals fortaleses i valors afegits de l’oferta turística local. Tot plegat, aposant per una mobilitat més sostenible i una millor connectivitat.

En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023 l’Ajuntament de Begur ha rebut una subvenció per valor de 3.084.938€ provinents dels fons Next Generation.

Aquest import el consistori el destinarà íntegrament a desplegar al municipi el projecte “Smart Destination Mobility”, que inclou l’execució de diferents accions dividides en quatre eixos principals d’actuació:

. Transició verda i sostenible.

. Millora de l’eficiència energètica.

. Transició digital.

. Competitivitat

Així, l’objectiu és continuar consolidant Begur com una destinació turística referent a la comarca i al conjunt del país en matèria i promoció de la sostenibilitat; i potenciar el model turístic responsable que caracteritza la vila.

En aquest sentit, el programa “Smart Destination Mobility” ha de permetre transformar una de les problemàtiques que presenta actualment el nostre municipi, la mobilitat -sobretot durant el període estiuenc- a causa de la seva orografia, en una de les principals fortaleses i valors afegits de l’oferta turística local; convertint Begur en un municipi referent en aquest àmbit entres les destinacions turístiques costeres. En aquesta línia, el projecte planteja per a Begur un nou paradigma de la mobilitat turística que permeti:

. Millorar l’experiència turística a Begur.

. Descarbonitzar la mobilitat apostant per una mobilitat de zero emissions.

. Apostar per l’economia circular i la transformació d’una manera sostenible.

. Millorar la qualitat de vida dels begurencs i begurenques.

Per tot plegat, hi ha previstes accions concretes com l’habilitació de dos nous aparcaments i l’increment de les places d’aparcament actuals, la millora de la connexió per a vianants entre el centre del poble i les platges, l’aposta per una mobilitat sostenible amb bicicletes elèctriques i motocicletes elèctriques, o la millora de la connexió de tot el municipi a través de vies peatonals.

Quines altres actuacions hi ha previstes?

Entre les actuacions específiques que es plantegen en el projecte “Smart Destination Mobility” hi ha:

. La millora dels espais naturals del municipi.

. La millora i integració paisatgística de l’aparcament de la platja d’Aiguablava.

. Millores als Camins de Ronda.

. La restauració paisatgística i l’adaptació al canvi climàtic.

. L’habilitació de pèrgoles fotovoltaiques als aparcaments.

. La incorporació de la informació de l’estat de la mobilitat per a la gestió de fluxos turístics.

. La incorporació d’elements amb sensors per a conèixer el grau d’ocupació i elements d’informació turística per redirigir el trànsit (web cams a les platges).

. La digitalització de l’Oficina d’Informació Turística.

. La generació de continguts.

. La millora de l’accessibilitat a l’Oficina d’Informació Turística.

. I l’estudi i seguiment de la capacitat de càrregues a les platges de Begur.


Categories: Turisme