Begur dona la benvinguda aquest cap de setmana a l’estiu amb la Festa Major de Sant Pere!

25 jun 2021

Del 26 al 29 de juny se celebraran arreu del municipi diferents activitats lúdiques i festives per a tots els públics; entre elles, l’espectacle “Lo mejor de Rubianes” i el concert de l’Orquestra Nova Blanes.

Passada la revetlla de Sant Joan, Begur s’engalanarà de nou per a donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere; la primera de les dues grans festes majors anuals al municipi. Després que la festivitat quedés suspesa l’any passat a causa de la situació epidemiològica, aquest 2021 l’esdeveniment torna de nou als carrers del poble amb energies i forces renovades perquè en puguin ser partícips tots els veïns i veïnes.

La Festa Major de Sant Pere tindrà lloc del 26 al 29 de juny i per a l’ocasió la Regidoria de Festes de l’Ajuntament ha preparat de la mà de les entitats locals un programa d’activitats divers, per a tots els públics i adaptat a les mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

Marià Renart, regidor de Festes, anima els veïns i veïnes a prendre part activament de la celebració i explica que “amb l’arribada del bon temps i amb la vacunació fent-se extensiva al gruix de la població, és el moment de poder començar a recuperar les tradicions i les celebracions que ens identifiquen com a poble. Amb Sant Pere donem el tret de sortida a un estiu que esperem estigui farcit d’activitats i alegria a Begur”.

Més d’una quinzena de propostes concentrades en quatre dies de festa

El tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere d’aquest 2021 el donarà el dissabte 26 de juny la prova “Baixa i Puja” del Club Excursionista Els Perduts de Begur. A partir d’aquí seguiran propostes com el VI Sant Pere Safata, una gimcana infantil i familiar, sessions de cinema, espectacles infantils, i concert de sardanes.

Ja l’endemà, diumenge 27 de juny, tancaran el cap de setmana activitats com la marxa “Baixa i Puja” i sessions de cinema. Mentrestant, de cara a dilluns 28 de juny els protagonistes de la Festa Major de Sant Pere seran una petita rua del grup de batucada Bakanards i l’espectacle “Lo mejor de Rubianes”, a les 22 h al pati de les Escoles Velles.

I l’últim dia de festa, dimarts 29 de juny, l’activitat festiva clourà amb activitats com l’ofici solemne, un concert de sardanes, el concert de l’Orquestra Nova Blanes a les 19 h al pati de les Escoles Velles, i el Ball de la Cadira. A més, del 26 al 29 de juny també hi haurà una fira d’atraccions a la plaça Esteva i Cruañas.


Categories: Festes