Begur dona veu al moviment per aturar el projecte del Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord

28 mar 2022

L’Ajuntament s’alinea amb la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí i amb la resta de municipis del territori per a fer front a l’impacte mediambiental, social i econòmic que representaria aquesta infraestructura.

El Casino Cultural de Begur va acollir aquest dissabte 26 de març un acte obert a tota la ciutadania sobre el Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord que vol impulsar l’empresa Float Energy i el grup d’energia Sener i que projecta uns 80 aerogeneradors que presidirien l’horitzó del Cap de Creus fins al Far de Sant Sebastià.

La infraestructura compta amb una oposició majoritària del territori per l’impacte mediambiental, social i econòmic que representaria, liderada per la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí. Aquesta entitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Begur i va ser l’encarregada aquest cap de setmana d’oferir als veïns i veïnes del municipi una sessió informativa per donar a conèixer les raons de per què s’ha d’aturar la construcció del Parc Tramuntana.

La xerrada va anar a càrrec de Ferran Vallespinós, doctor en Ciències Biològiques; i Jordi Ponjoan, vicepresident de la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí; i també va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva.

“Estem en plena sintonia i alienats amb tots els municipis afectats per aquest projecte, des Cadaqués, Roses, Sant Pere Pescador, L’Escala, Torroella de Montgrí, L’Estartit, Pals fins a Begur. Som un territori fràgil ecològicament, amb un valor paisatgístic i natural privilegiat, i amb una important activitat econòmica vinculada al sector pesquer i turístic. Totes aquestes característiques marquen el nostre ADN i no ens podem permetre posar-les en risc amb aquest projecte”, defensa Maite Selva.

L’alcaldessa de Begur, a més, agraeix la tasca duta a terme per la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí i avança que “els hi estenem la mà per a seguir treballant plegats i tenen tot el nostre suport per a fer front a aquest projecte que tal com està plantejat actualment representa un enorme impacte i risc en el medi natural, marí, cultural, social i econòmic de casa nostra”.

En aquesta línia, cal recordar que el passat mes de maig de 2021 el Ple de l’Ajuntament de Begur, reunit en sessió ordinària, ja va aprovar una moció d’adhesió al manifest de la plataforma “Stop al macro parc eòlic marí de la Costa Brava nord”.