Begur dona visibilitat a l’esport femení

04 feb 2020

L’Ajuntament, que s’ha adherit a la campanya “T’ho estàs perdent”, realitzarà del 5 al 8 de març diferents activitats arreu del municipi en el marc del Dia Internacional de les Dones.

L’Ajuntament de Begur s’ha adherit a la iniciativa #ThoEstasPerdent de la Generalitat de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) per visualitzar i referenciar l’esport femení a tots els mitjans de comunicació, en aquest cas als canals municipals.

Mireia Belmonte, Alèxia Putellas, Laia Sanz, Maria Vicente i Laia Palau són les esportistes que han cedit la seva imatge per una iniciativa que insta a dedicar “més temps i espai” a l’esport femení, a retransmetre més competicions d’aquest tipus, a incorporar la perspectiva de gènere, a reflectir “una imatge no estereotipada” de les dones o a evitar imatges que les “sexualitzin”. Un dels objectius és posicionar l’esport femení com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències. També pretén consolidar en l’audiència, especialment en infants i adolescents, referents de l’esport femení, ja que massa sovint només tenen com a referents esportistes masculins.

En els anuncis, les cinc esportistes acompanyen el missatge de la campanya amb el gest de tapar-se la meitat de la cara com a símbol que no veure esport femení suposa perdre’s la meitat de l’espectacle.

Les institucions promotores de la campanya han contactat amb clubs, federacions i esportistes, tant masculins com femenins, perquè contribueixin a difondre aquest gest com una manera de donar suport  i d’adherir-se a la campanya. Amb l’eslògan “si no veus esport femení t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”, la campanya es programa fins al 14 de febrer en els mitjans d’àmbit català, incloses les xarxes socials.

L’esport femení, un baluard de l’esport local

Begur és un referent al municipi i arreu de la comarca en matèria de suport i promoció de l’esport femení, ja sigui des de les activitats escolars i extraescolars que s’impulsen als diferents centres educatius de Begur i d’Esclanyà; com des de l’activitat formativa i competitiva que duen a terme les seccions de bàsquet i patinatge de la Fundació Esportiva Begur o la secció de Tir amb arc.

En aquest sentit, el consistori posa en valor l’ingent tasca que el teixit educatiu i esportiu local realitza diàriament per dignificar, promoure i potenciar l’esport femení.

Participa el mes de març de les activitats del Dia Internacional de les Dones

En paral·lel al suport a la campanya #ThoEstasPerdent, l’Ajuntament de Begur –a través de la Regidoria de la Dona- treballa des de fa setmanes en la definició del programa d’activitats d’enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Així, els dies 5, 6, 7 i 8 de març el municipi acollirà diferents propostes de sensibilització dirigides al conjunt de la població; entre elles, tallers per a infants i adolescents, partits de bàsquet femení, la representació de l’obra de teatre “Isabel cinc hores” o la lectura d’un manifest institucional.


Categories: Esports