Begur enceta la diada de Sant Jordi recordant Manuel de Pedrolo

21 abr 2018

La celebració de la diada de Sant Jordi, que és dilluns, ja es va iniciar a Begur ahir divendres amb dues activitats a la biblioteca municipal Salvador Raurich. Per un costat, es va realitzar una conferència sobre l’escriptor Manuel de Pedrolo, a càrrec de la seva filla, Adelais de Pedrolo. La conferència, “Manuel de Pedrolo. Radicalment, la llibertat”, es va fer dins de la commemoració del centenari  del naixement de l’escriptor. A més, abans hi van haver contes, a dreçats a un públic infantil, a càrrec de l’Olga Cercós. A més, avui, durant tot el dia hi ha un munt d’activitats adreçats als infants, que impulsa l’Associació 40’s Begur. La jornada, que es diu “Som com nens”, es fa durant tot el dia per diversos espais del poble.

Per Sant Jordi, i per tercer any consecutiu, Begur acull la lectura pública compartida de fragments literaris, que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Begur-Esclanyà, a les escales de l’església parroquial de Sant Pere a partir de les 12 del migdia i durarà un parell d’hores. Abans, però, els alumnes de l’escola Doctor Arruga faran, a les 10,30 hores, una cercavila pels carrers més cèntrics, acabant mitja hora més tard a la plaça Forgas on recitaran poemes i cantaran Els personatges. Durant tot el dia,  hi haurà parades de roses i llibres pel centre del poble. La Diada es clourà a les 18,30 hores amb una audició de sardanes amb la cobla Baix Empordà a la plaça de la Vila.

Per la seva banda, l’Associació de Comerç i Turisme organitza demà diumenge una audició musical amb la cantant Neus Mar i el guitarrista Emilio Sánchez. L’actuació musical tindrà lloc a les escales de l’església, a les 12 del migdia.