Begur es converteix en “Vila Marinera”

20 nov 2019

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquest segell turístic al municipi en el marc de l’acte d’entrega de les distincions a barris i viles marines, pobles amb encant i viles amb caràcter, celebrat a Sa Tuna.

La Capella de la Mare de Déu del Carme ha estat l’escenari aquest dimecres 20 de novembre d’un nou reconeixement públic i institucional a la tasca de preservació, dignificació i promoció dels actius patrimonials i recursos naturals del municipi dut a terme al llarg dels darrers anys per l’Ajuntament de Begur.

El municipi ha estat distingit pel Departament d’Empresa i Coneixement i de l’Agència Catalana de Turisme amb el segell turístic de “Vila Marinera”, una certificació que identifica Begur com una de les poblacions del litoral català que conserva viva la cultura lligada al mar, i que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat ofereix experiències vinculades a la seva descoberta.

L’entrega d’aquesta distinció converteix Begur en el primer municipi de la comarca del Baix Empordà, conjuntament amb Palamós, en ser nomenat “Vila Marinera”. Un reconeixement que per a l’alcaldessa Maite Selva “ens posiciona arreu del país com una destinació de gran rellevància i de màxima qualitat i que, alhora, aposta per un turisme sostenible i d’empoderament dels atractius naturals i patrimonials que atresora el municipi i que donen forma a la identitat i història de la nostra vila”.

Begur ha rebut el segell turístic de “Vila Marinera” en el marc de l’acte d’entrega de les distincions a barris i viles marines, pobles amb encant i viles amb caràcter organitzat per la Generalitat de Catalunya a Sa Tuna i que ha comptat amb l’assistència destacada, entre d’altres, de la Hble. consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Sr. David Font; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Pere Vila; directors i directores dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement al territori; responsables del diferents Patronats de Turisme al territori; membres del comitè d’experts; alcaldes i alcaldesses; regidors i regidores; i tècnics i tècniques municipals.

A part de Begur, també han rebut el segell de “Vila Marinera” les poblacions de l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. Finalment, durant el mateix acte, la consellera també va entregar a la població de Montclar el distintiu que l’acredita com a “Poble amb Encant”, unint-se als 12 que ja en formen part; i a la Bisbal d’Empordà, el de “Ciutat i Vila” amb caràcter, sumant-se a les 11 distingides fins el moment.

Una cursa de fons iniciada a principis de 2019

L’atorgament del certificat de “Vila Marinera” es produeix després que el Ple de l’Ajuntament de Begur, el mes de febrer de 2019, aprovés per unanimitat sol·licitar la seva adhesió a aquest segell turístic. Un cop feta l’aprovació, l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme va presentar tota la documentació i informes necessaris que havien de permetre a l’Agència Catalana de Turisme estudiar i valorar la concessió d’aquest certificat. I finalment, l’ens ha concedit a Begur la distinció de “Vila Marinera” aquest mes de novembre.


Categories: Turisme