Begur és l’escenari aquest mes d’octubre de les aventures de Tintín

16 oct 2019

El municipi acollirà els dies 26 i 27 la XV Trobada Tintinaire de Catalunya, amb prop d’una desena de propostes lúdiques i culturals gratuïtes per a tots els amants del cèlebre personatge de ficció creat per Hergé.

L’entitat 1.001 Associació Catalana de Tintinaires ja ha donat a conèixer el programa oficial d’activitats de la quinzena edició de la Trobada Tintinaire de Catalunya, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre a Begur amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, el Centre Cultural Escoles Velles, el Castell de Begur i Scooter Club Begur.

La Trobada Tintinaire de Catalunya és un esdeveniment itinerant que aplega cada any desenes de curiosos i aficionats a l’univers de Tintín, el mític personatge creat pel dibuixant belga Georges Remi –més conegut com Hergé-; i que enguany aterra a Begur després d’haver passat, en anteriors edicions, per poblacions d’arreu del país com Martorell, Sabadell, Figueres, Mataró, Valls, Palma de Mallorca, Terrassa, Sant Andreu de Palomar, Ripoll, La Garriga, Cornellà de Llobregat, Les Corts de Sarrià, Sant Cugat del Vallès i Cervelló.

Gemma Coll, regidora de Cultura, fa una crida a la participació i explica que “per a Begur, ser seu de projectes com aquest és una magnífica oportunitat no només per a donar-nos a conèixer arreu del territori, sinó per a diversificar i nodrir de nou contingut l’ampli ventall de propostes lúdiques i culturals que s’organitzen a la vila al llarg de tot l’any”.

Josep Maria Cadena, pregoner d’excepció

La Trobada Tintinaire de Catalunya tindrà aquest 2019 com a mestre de cerimònies el periodista, crític d’art i gran coneixedor dels il·lustradors dibuixants catalans del segle XX, Josep Maria Cadena; que actuarà com a pregoner de la diada.

Tot un cap de setmana dedicat a Tintín

Durant dos dies, les il·lustracions, pel·lícules i dibuixos de “Les aventures de Tintín” seran protagonistes d’una trobada dedicada a aprofundir en la figura i el llegat d’aquest cèlebre personatge de ficció, amb propostes lúdiques i culturals per a tots els públics que inclouen projeccions, exposicions i activitats infantils.

Així, la jornada arrencarà el dissabte 26 d’octubre amb una ruta indiana (per a participar-hi, cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça cultura@begur.cat), la projecció de les pel·lícules “El secret de Rackham el Roig” i “El secret de l’unicorn”, i l’exhibició del documental “Tintin et moi” al Cinema Casino.

I ja l’endemà, el cicle encarà el seu segon i darrer dia amb propostes com una trobada de motos clàssiques relacionades amb Tintín, activitats infantils a càrrec de l’Esplai Autèntic Begur, el pregó de la mà de Josep Maria Cadena i un dinar de germanor.

Comença a obrir boca amb les activitats prèvies

L’activitat vinculada a la XV Trobada Tintinaire de Catalunya no es limitarà, però, al cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. I és que l’organització també ha dissenyat diverses propostes prèvies que es duran a terme des del 14 fins al 27 d’octubre arreu del municipi:

. Del 16 a 30 d’octubre, a la Biblioteca Salvador Raurich, exposició “Tintín, còmics i personatges”.

. Del 16 al 26 d’octubre: a la Sala Municipal d’Exposicions, mostra “Les llengües tintinaires”.

. Dijous, 24 d’octubre: a les 17 h, a la Biblioteca Salvador Raurich, edició especial de “L’hora del conte” amb Olga Cercós.

. Diumenge, 27 d’octubre: al pari de l’Oficina de Turisme, exposició “Les llengües tintinaires”.


Categories: CulturaExposicions