Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

29 ago 2022

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals

L’Ajuntament de Begur ha presentat el programa oficial d’actes de la dissetena edició de la Fira d’Indians.

El divendres 2 de setembre, a les 18 h, les activitats començaran amb la tradicional inauguració oficial al balcó de l’Ajuntament de Begur. Enguany, el pregó inaugural anirà a càrrec de l’escriptor, periodista i autor de mots encreuats Màrius Serra, qui aprofundirà en la temàtica de la dissetena edició: ‘Els Mots Indians’. Així doncs, la nova Fira d’Indians posarà l’accent en el poder de la paraula i de les llengües i en els lligams que es desprenen dels diferents mots compartits i que mostren el vincle que existeix entre les dues terres. Després del pregó inaugural, hi haurà una passejada dels capgrossos Capità i Mulata, amb l’acompanyament del Grup de Teatru Es Quinze.

Tot seguit, els dies 2, 3 i 4 de setembre, s’organitzaran visites guiades a la casa indiana (Ajuntament de Begur) i al patrimoni indià del municipi. També, es podrà gaudir de l’exposició ‘Mots Indians’ a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles, d’un mercat de productes d’ultramar a la Plaça Lluís Esteva i Cruañas i d’una mostra d’oficis i tallers per a nens i nenes de vidre, cistelleria i suro a la Plaça Pella i Forgas. En aquest sentit, la Plaça Paco Font també acollirà un parc infantil i tallers de percussió per a infants. Per la seva part, el Casino Cultural dinamitzarà un tast de vins i xocolates del llegat indià de la mà de la Xarxa de Municipis Indians i la doble projecció de la pel·lícula ‘Regreso a Ítaca’.

Enguany, el consistori habilitarà dues zones gastronòmiques, on assaborir sorprenents plats i refrescants begudes. Així doncs, el Parc de l’Arbreda es convertirà en un gran espai gastronòmic amb actuacions musicals, concerts i zones de balls i el Pati de les Escoles Velles es transformarà en una taverna d’indians a càrrec del Grup de Teatre Mutis amb sessions teatralitzades, música i tastets. Les sessions teatralitzades també ompliran altres espais com la Plaça de l’Església, el Carrer Boadella i voltants i la Platja de Sa Riera amb l’arribada i el comiat de la indiana, Narcisa Cama, a càrrec del Grup de Teatru Es Quinze i les actuacions dels Grallers del Montgrí i dels Cubanit@s de Begur. Finalment, la Plaça Forgas vibrarà amb el concert d’havaneres del grup Neus Mar Trio.

La gran majoria de les activitats seran gratuïtes i sense reserva prèvia. No obstant això, es recomana consultar el programa d’actes per a identificar les propostes amb aforament limitat.

Per a més informació, es pot consultar el web visitbegur.cat o apropar-se a l’Oficina de Turisme. Així mateix, per a descobrir de manera detallada totes les propostes programades, es poden seguir els comptes oficials de la Fira d’Indians a Facebook i Instagram.Més informació:

Categories: Turisme