Begur es promociona a Balmaseda, dins de la primera Fira Cittaslow d’Euskadi

02 jun 2018

El municipi de Begur, com també el de Pals, s’han promocionat entre ahir i avui a Balmaseda dins de la primera fira Cittaslow d’Euskadi. A més, a l’estand s’ha ofert una degustació de cremat. D’altra banda, el de Pals ha fet un tastet del seu arròs. La fira, que s’ha fet a la plaça de San Juan, s’ha fet coincidint amb la trobada del Comitè de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats lentes- de l’Estat espanyol, que presideix  l’alcalde de Begur, Joan Loureiro. En la trobada de Balmaseda ja s’han incorporat els dos nous municipis de l’entitat, Bubión (Granada) i la Villa de la Orotava (Santa Cruz de Tenerife), després que fossin ratificats en l’assemblea internacional celebrada recentment a Lisboa.

Amb els dos nous municipis, l’Associació Citaslow de l’Estat espanyol passa a tenir deu membres. L’entitat es va començar a gestar l’any 2003 a iniciativa de Palafrugell. Des del primer moment, Palafrugell, Pals i Begur van començar a treballar per adherir-se al moviment juntament amb municipis de l’Estat espanyol que també es van interessar per aquesta filosofia de vida. Finalment, l’any 2008, els municipis de Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begur i Pals es van certificar oficialment com a municipis Slow, creant-se així l’Associació Cittaslow-Xarxa de Municipis per la qualitat de vida a l’estat espanyol. A part dels esmentats, s’han incorporat també a la xarxa els municipis de Begues, Morella i Balmaseda.

El moviment de Cittaslow va iniciar-se a Itàlia l’any 1999 amb l’objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, apostant per ciutats tranquil·les i de bon viure i contra l’estrès i, en pocs anys, s’ha anat estenent pels 5 continents.