Begur és reconegut novament per la seva implicació en un turisme de qualitat

28 mai 2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha renovat el distintiu de qualitat turística SICTED a l’Oficina de Turisme de Begur; mentre que a nivell local aquest 2021 també disposen del SICTED l’Hostal Sa Rascassa, el Parador de Turisme, l’agència AVI i l’empresa SB Creacions.

Begur va ser un dels grans protagonistes dijous 27 de maig, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro, en l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística a 64 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

La trobada estava convocada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que ha reconegut un any més la vàlua de tots els serveis i recursos vinculats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de l’any.

I és que enguany el Consell Comarcal del Baix Empordà ha renovat el distintiu de qualitat turística SICTED a l’Oficina de Turisme de Begur; mentre que a nivell local aquest 2021 també disposen del SICTED quatre negocis begurencs: l’Hostal Sa Rascassa, l’agència AVI, l’empresa SB Creacions -tots tres, també renoven distintiu- i el Parador de Turisme.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, va ser present en l’acte d’entrega dels distintius i assegura que “reconeixements com aquest ens animen a seguir apostant a casa nostra per un turisme sostenible, segur i de primer nivell, que s’ha demostrat al llarg dels anys que és garantia d’èxit i un model de referència i a reproduir”.

Eugeni Pibernat, a més, agraeix “la tasca ingent de tots els professionals i de totes les persones implicades dia a dia en la promoció turística de Begur, sense les quals distintius com aquests no serien possibles. Ara més que mai, aquesta col·laboració público-privada és imprescindible per a donar un pas qualitatiu i superar amb èxit la pandèmia”.

Què són els distintius de qualitat turística en destinació SICTED?

L’objectiu d’aquestes distincions és oferir el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.

El SICTED s’implanta actualment a 225 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 14.000 empreses adherides i/o distingides.


Categories: Turisme