Begur és un dels primers municipis en acollir l’exposició itinerant dedicada a Teresa Juvé

20 jul 2021

La mostra es podrà visitar del 21 de juliol al 10 de setembre a les Escoles Velles.

L’Ajuntament de Begur, a través de l’Àrea de Cultura, dona continuïtat aquest estiu als actes de commemoració del centenari de Teresa Juvé. I ho fa amb l’organització de l’exposició “La llibertat conscient”, una mostra itinerant que recorrerà diferents punts de la geografia catalana al llarg dels pròxims mesos amb l’objectiu de donar a conèixer la vida i l’obra d’aquesta il·lustre veïna d’Esclanyà, pedagoga i degana dels escriptors en català.

L’exposició, que tindrà com a un dels punts de partida les Escoles Velles, està ideada per Toni Terrades, comissari de l’Any Teresa Juvé; dissenyada per Vellut; i produïda per la  Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La mostra es podrà visitar a Begur del 21 de juliol al 10 de setembre i està organitzada a partir dels apartats següents: “De Madrid a Barcelona”, “Exili i resistència”, “Amor, pedagogia i compromís polític”, “Literatura i humanisme” i “Llegat vital”.

Any Teresa Juvé

Al llarg dels darrers mesos l’Ajuntament de Begur ha impulsat diferents actes i iniciatives amb l’objectiu de retre homenatge a Teresa Juvé, que el passat mes de febrer va celebrar el seu 100è aniversari.

Entre les actuacions que s’han dut a terme hi ha la presentació del seu darrer llibre, “El degollador de Vallvidrera”; l’acte d’entrega de la medalla centenària de la Generalitat de Catalunya; i l’acord per a batejar el Premi de Narrativa Curta Vila de Begur amb el nom de Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta- Begur.


Categories: CulturaExposicions