Begur es veu obligada a aturar la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic

11 gen 2024

Begur Next Generation

El consistori dona compliment a un decret llei impulsat de la Generalitat. 

L’Ajuntament de Begur atura la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic (HUT). Ho fa cenyint-se al Decret llei 3/2023, aprovat el 7 de novembre de 2023, en el qual la Generalitat estableix mesures urgents sobre el règim urbanístic dels HUT. Aquesta mesura segons argumenta el Govern de la Generalitat respon a la necessitat de dimensionar un mercat de lloguer d’habitatge permanent i habitual en tota Catalunya. Així mateix, el decret llei inclou Begur entre els municipis on l’activitat d’habitatge d’ús turístic queda subjecta a llicència prèvia.

El regidor de Promoció Econòmica, Andreu Peñalver, destaca les diferents casuístiques del territori català davant de la mesura: “és molt diferent el mercat d’habitatge d’un poble com Begur respecte a altres ciutats, com Barcelona i la zona metropolitana. Malauradament, creiem que aquesta mesura difícilment ajudarà a incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer al municipi”. A més, apunta que “és possible que fins i tot freni el turisme, un dels motors econòmics de la vila, amb tota l’activitat econòmica que gira al seu voltant, restauració, comerç, industrials, immobiliàries, etc.”.

El decret llei és una mesura urgent i provisional, avalada pel Parlament de Catalunya. Està previst que pròximament es tramiti com a projecte de llei per tal d’introduir-hi modificacions. Sense anar més lluny, es planteja que siguin els mateixos ajuntaments els encarregats de fixar el seu topall d’HUTs i reduir els municipis on l’activitat ha quedat subjecta a llicència prèvia. 


Categories: Turisme