Begur, Figueres i Palafrugell convoquen una nova edició dels Premis d’Educació de la Fundació Pallach

23 nov 2022

Hi ha tres categories diferents, cadascuna d’elles vinculada a un municipi.

La Fundació Pallach convoca els Premis d’educació Josep Pallach 2022-2023 amb la col·laboració dels municipis de Begur, Figueres i Palafrugell. Sota la denominació genèrica de premis d’educació Josep Pallach, hi ha tres premis de característiques diferents:

. VIII Premi Josep Pallach de creació artística juvenil. El premi està directament destinat a tot aquell alumnat d’ESO,  Batxillerat i Cicles Formatius ja que s’estableixen tres categories (1r i 2n ESO, 3r i 4t ESO i Batxillerat i Cicles Formatius). Consisteix en crear obres d’expressió artística en referència al text que es proposa juntament amb les bases. Els dibuixos han de traslladar el missatge o part de la idea que transmet el text, que  incideix en l’educació i el compromís social, i són extrets de llibres o escrits de Josep Pallach o relacionats amb la seva tasca de pedagog. Aquest guardó s’organitza des del municipi de Begur i arriba a la seva 8a edició.

La regidora de Cultura i Educació, Gemma Coll, destaca que “l‘expressió artística és una eina molt potent per relacionar l’art, l’educació i la integració social. Aquest certamen potencia encara més el talent creatiu en els centres educatius”. Consulta aquí les bases del certamen.

. VIII Premi Josep Pallach d’articles periodístics sobre transversalitat educativa. Palafrugell organitza aquest premi, el qual està destinat a molts d’aquells docents que han publicat quelcom. Han de ser publicacions del 2022, i han de tractar sobre l’educació entesa des d’una perspectiva transversal; de forma genèrica o bé analitzant qualsevol opinió, fet o experiència educativa en què es posi de manifest la importància de la interacció entre diversos àmbits socials i/o agents educatius.

La regidora d’Educació de Palafrugell, Mònica Alcalà, esmenta que “aquests premis els considerem molt interessants perquè uneixen el periodisme amb l’educació en un moment on la societat necessita el millor dels dos camps”.

. XVIII Premi Josep Pallach d’Experiències Educatives. El guardó que fa més temps que s’atorga, el que s’organitza des de Figueres, premia les experiències educatives innovadores relacionades amb valors com els drets humans, les relacions humanes, la democràcia o l’educació per a la pau, entre altres. Pot interessar a tots els centres educatius en general.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Figueres, Josep Alegrí, ha destacat que “aquests premis són una molt bona oportunitat per a reconèixer treballs de recerca amb compromís social. Hem treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Begur i de Palafrugell per a consolidar aquests premis com una plataforma de recerca de referència”.

D’altra banda, la Fundació Josep Pallach, també ha tornat a convocar, per tercer any consecutiu, el premi “Empreses per l’educació i el compromís social”, adreçat a empreses de Catalunya que apostin pels compromisos amb la feina educadora i la societat.

En aquest sentit, la Fundació, des de fa tres anys, vol anar un pas més enllà i obrir-se al món empresarial, ja que ho consideren una oportunitat per ampliar el ventall d’influència i trobar noves sinergies. Les bases definitives dels Premis Josep Pallach es podran trobar al web de la Fundació.

 

 

 


Categories: Cultura