Begur homenatja la pel·lícula ‘Casablanca’

16 ago 2022

En el marc del Festival Internacional de Cinema de Begur, el municipi acull una exposició fotogràfica als carrers i a les places de la vila per a celebrar el 80è aniversari de la producció

Enguany, la mítica pel·lícula ‘Casablanca’, dirigida per Michael Curtiz, celebra el seu 80è aniversari i el Festival Internacional de Cinema de Begur, de la mà de l’Ajuntament de Begur, ha volgut retre-li un bonic homenatge als carrers i a les places de la vila. En concret, veïns i visitants podran gaudir d’una emotiva exposició fotogràfica repartida entre la Plaça Esteva i Cruañas, el carrer Bonaventura Carreras, la Plaça Pella i Forgas i el carrer Sant Pere. La mostra, que es va inaugurar recentment i que es podrà visitar fins a la clausura del festival a l’octubre, conté algunes de les llegendàries escenes de la pel·lícula, que formen part de l’imaginari col·lectiu. Així mateix, durant el festival, s’estrenarà el curtmetratge ‘Begur-Casablanca’, que podrà veure’s a la secció ‘Mediterràniament’.

Des de l’organització del festival, es recorda que la pel·lícula ‘Casablanca’, basada en l’obra teatral de Murray Burnett i Joan Alison i protagonitzada per l’actor Humphrey Bogart i per l’actriu Ingrid Bergman, va guanyar diversos premis Óscar, incloent-hi el guardó a la millor pel·lícula l’any 1943.

«Estem encantats d’acollir aquesta esplèndida exposició fotogràfica en record de la pel·lícula ‘Casablanca’. A més, ens sembla un pla perfecte per a escalfar motors abans de la nova edició del Festival Internacional de Cinema de Begur, que novament omplirà del 7 al 12 d’octubre el municipi de cultura, de cinema i de vida», afirma la regidora de Cultura, Gemma Coll.


Categories: CinemaCultura