Begur honora la figura i obra poètica de Montserrat Abelló

18 oct 2018

Més d’una vintena de persones van anar ahir al vespre a la biblioteca Salvador Raurich de Begur per honorar la figura de Montserrat Abelló, com també tota la seva creació poètica, en commemorar-se el centenari del seu naixement. La trobada, organitzada per l’equipament municipal, va anar a càrrec de l’escriptor begurenc Miquel Martín, que va fer un repàs de la seva biografia, com també de la seva poesia, i de l’actriu Olga Cercós, que va llegir poemes de la poetessa.

“La seva poesia és directa, neta, transparent, però no vol dir que sigui superficial”, va afirmar a la introducció Martín, que va recordar que a part de poetessa va ser traductora i defensora del feminisme i la cultura catalana. L’objectiu de l’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Loureiro, i la regidora d’Ensenyament, Mònica Martínez, no era altre que acostar, d’una manera amena i engrescadora, l’obra de la poeta al gran públic.

El primer llibre de poesies de Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014) va ser Vida diària, l’any 1963. Al llarg de la seva vida va guanyar els tres premis més importants a nivell català: el Premi Jaume Fuster, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura. En una de les seves intervencions en recollir un premi, en voler definir la seva vida i obra, va dir: “Escric perquè estimo la vida”.


Categories: Ajuntament