Begur i Cuba tornen a ballar plegats al ritme de la Fira d’Indians

08 ago 2023

De l’1 al 3 de setembre Begur celebrarà la divuitena edició de la Fira d’Indians amb la música, les exposicions, les visites, els tasts, el teatre i la gastronomia com a grans protagonistes. El centre històric de Begur i el parc de l’Arbreda seran els espais neuràlgics de l’esdeveniment.

La Fira d’Indians de Begur compleix aquest 2023 la seva majoria d’edat. Amb 18 anys i 18 edicions a les seves esquenes aquesta festivitat ja s’ha convertit en una de les trobades estiuenques de referència i més icòniques de Begur i de tot Catalunya; i en una cita imprescindible per a tots els amants de la història i per a totes aquelles persones que vulguin descobrir i/o aprofundir en l’estret vincle que uneix Begur i Cuba, rodejats de cultura, gastronomia, tradició i un entorn natural i patrimonial encisadors.

Enguany la Fira d’Indians de Begur se celebrarà de l’1 al 3 de setembre i ho farà de la mà de l’Ajuntament de Begur amb múltiples propostes per a totes les edats amb les famílies com a eix vertebrador. El programa d’activitats ja el podeu consultar en aquest enllaç.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i explica que “la Fira d’Indians és un dels millors aparadors que té Begur de cara al món. Per mostrar tot el nostre potencial turístic i cultural, per a explicar les nostres arrels i la nostra història, i per a posar en valor el dinamisme i l’enorme tasca del nostre teixit associatiu. Una cita que, malgrat que també s’obre de portes enfora, no vol oblidar el seu caràcter begurenc i que també ha de ser una festa per a tots els nostres veïns i veïnes”.

Andreu Peñalver, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, destaca que “en aquesta edició apostem per recuperar més que mai l’ambient indià i musical que sempre ha caracteritzat a l’esdeveniment i per a oferir a tots els assistents una distribució dels espais el més adequada possible. Volem garantir la millor experiència per a tots els veïns i veïnes de Begur i pels visitants que vulguin gaudir de la fira, i que tothom hi pugui trobar propostes adaptades als seus interessos i necessitats”.

Un Fira d’Indians amb dos espais ben diferenciats

La XVIII Fira d’Indians de Begur ens proposa, novament, dos espais ben diferenciats: un centre històric de Begur dedicat a la cultura i al passeig; i un parc de l’Arbreda amb propostes més lúdiques, festives i gastronòmiques.

Així, al centre històric de Begur es prioritzarà la cultura i els veïns i veïnes i visitants podran gaudir d’un ampli espai més familiar. Aquí hi podrem trobar, per exemple, el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya–Begur, que s’estrena per primer cop en la Fira d’Indians. A més, de l’1 al 3 de setembre també podrem gaudir d’una l’exposició sobre Famílies Indianes, conferències, un mercat d’ultramar, visites guiades, tallers de tast de vins i xocolata, tallers infantils, o les tradicionals representacions del Grup de Teatre Mutis, el Grup de Teatru Es Quinze i les Cubanit@s, etc. A més, com a gran novetat, aquest 2023 es recuperaran les barres de menjar i beguda a les terrasses dels bars i restaurants; així com els concerts musicals a la plaça Esteva i Cruañas. A més, també hi haurà diferents zones de ball i discjòquei a les places Forgas i Pella i Forgas.

I el segon espai serà el parc de l’Arbreda, una àrea més gastronòmica, lúdica i festiva amb diferents propostes musicals al llarg de tota la jornada. Així, durant la XVIII Fira d’Indians aquelles persones que s’hi acostin hi trobaran una zona de xiringuitos, ball, concerts i discjòqueis.

La gran majoria de les activitats seran gratuïtes i sense reserva prèvia. No obstant això, es recomana consultar el programa d’actes per a identificar les propostes amb aforament limitat. En aquest sentit, a partir del 8 d’agost es posen a la venda a través del web www.visitbegur.cat les entrades per aquestes activitats:

. Visita guiada pel patrimoni indià

. Visita guiada a la casa indiana – Ajuntament de Begur

. Gags teatralitzats Família Indiana i Taverna dels Indians del Grup de Teatre Mutis, i la taverna dels indians, al pati del Casal de la Gent Gran

. Tast de vins i xocolates del llegat indià, a càrrec de la Xarxa de Municipis Indians

Per a més informació podeu visitar el web visitbegur.cat o apropar-vos a l’Oficina de Turisme de Begur. Així mateix, per a descobrir de manera detallada totes les propostes programades podeu seguir els comptes oficials de la Fira d’Indians a Facebook i Instagram.