Begur i Esclanyà commemoren el 8M en comunitat

12 mar 2024

La celebració del Dia Internacional de les Dones ha estat un clar testimoni de la força, la solidaritat i el compromís del municipi en la lluita per la igualtat i els drets de les dones.

Durant la setmana passada, Begur i Esclanyà van commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb activitats per a tots els públics, pensades per a fomentar la reflexió, la presa de consciència i l’acció en la lluita per la igualtat de gènere. 

Les propostes van començar el 6 de març amb dues sessions de gimnàstica al Local Polivalent dEsclanyà, seguides duna xerrada col·loqui a la Biblioteca Salvador Raurich sobre els mites de les bruixes, a càrrec de la cercadora de llegendes, Ester Reig. El dijous 7 de març, els més petits van poder gaudir de lespectacle infantil Blauró a la mateixa biblioteca.

El punt àlgid de la celebració va arribar el divendres 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, amb sessions esportives al Pavelló i al Casal de la Gent Gran, seguides de la lectura del manifest i lenganxada de llaços amb missatges feministes a lAjuntament. A la nit, es va dur a terme el tradicional sopar de dones al Restaurant Son Moles, amb un èxit de convocatòria, amb 50 participants. Ràdio Begur es va sumar a la jornada amb una programació en directe i fent la retransmissió de la lectura del manifest. A més, van emetre un programa especial al plató amb diverses dones convidades i Jordi González, regidor d’igualtat. Recupera el programa en aquest enllaç. 

El mateix divendres també es va disputar un partit de bàsquet femení, amb la participació de les jugadores del Júnior de la Fundació Esportiva de Begur i dones del poble, principalment mares i familiars de les jugadores.

Malauradament, l’activitat del dissabte a la tarda, la gimcana – escape room amb temàtica feminista, va haver de suspendre’s a causa de la pluja, però es buscarà una nova data per a la seva realització ben aviat.

Les activitats encara no han acabat: aquest cap de setmana continuen les propostes. El dissabte 16 de març, tothom està convidat a participar en activitats esportives (activació i exercici funcional, zumba i line dance) al Polivalent dEsclanyà, que tindran lloc entre les 9 i les 13 hores.

 


Categories: Dona