Begur i Esclanyà demostren durant el 8M que les accions tenen força!

13 mar 2023

L’Ajuntament agraeix la participació de totes les entitats i de tots els veïnes i veïnes que han pres part de les diferents propostes relacionades amb el Dia Internacional de les Dones.

Les proclames massives i el crit unitari en favor de la igualtat i el feminisme que ha ressonat arreu del país al llarg de les darreres hores i dies, també s’ha fet sentir amb força a Begur i Esclanyà. Molts veïns i veïnes han sortit al carrer per a participar dels diferents actes lúdics i reivindicatius que l’Ajuntament de Begur –a través de la Regidoria de la Dona- i el teixit associatiu han organitzat arreu de la vila amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Una commemoració que enguany ha portat al municipi una quinzena de propostes obertes a tota la població per a reclamar la igualtat real entre dones i homes i per a reivindicar els valors del feminisme; i que han estat molt ben rebudes per a tots els assistents. Així, grans i petits, dones i homes, han unit forces per fer del 8M un nou clam popular i per a visibilitzar la lluita feminista.

Així, entre les activitats que s’han dut a terme al municipi hi havia la il·luminació de color lila del Castell de Begur i de la Torre d’Esclanyà; les exposicions “Jugant a il·lustrar”, de Txell Darné, i “Ai! Cony!”, d’Anna Grimal; tallers a les escoles de Begur i Esclanyà; una sessió de gimnàstica amb Carme Pagès; la lectura del manifest institucional del 8M; o la xerrada i berenar “Dones sàvies” per als socis del Casal de la Gent Gran, a càrrec de Sònia Torres.

També es va organitzar l’Hora del Conte amb “La poció màgica de la Blancaneus” i un taller d’ulleres liles a la Biblioteca Salvador Raurich; una sessió de Body Pump al Pavelló; ioga per a gent gran; el sopar i espectacle “Despentinades”, de Neus Clemares; una sessió esportiva amb dones monitores i aperitiu; l’espectacle infantil “Poeticontes” i berenar; la xerrada-taller “Fes-te un present, dona’t un respir”, a càrrec d’Imma Gil Martí; i la projecció del documental “Woman”.


Categories: Dona