Begur i Esclanyà es preparen per viure un Sant Jordi 2020 alternatiu!

17 abr 2020

Amb l’objectiu de gaudir de la Diada del llibre i la rosa malgrat l’actual crisi sanitària per la Covid-19, Ajuntament i entitats proposen una jornada lúdica i amena per acostar aquesta festivitat tan nostrada arreu del país.

Serà un Sant Jordi adaptat a les circumstàncies que imposa el confinament pel coronavirus, des de casa, i sense que els carrers de Begur i Esclanyà s’omplin d’alegria amb llibres, roses i parades. Però tot i això serà una Diada especial en què es vol mantenir la tradició cultural i gaudir-la, tots i totes, des de les llars begurenques. Per això, l’Ajuntament comparteix un ampli ventall de propostes virtuals per a tots els públics, petits i grans, per celebrar la Diada el proper dijous 23 d’abril.

Recomana un llibre o llegeix una poesia a la ràdio municipal!

D’entrada, des de ‘Ràdio Begur – La sintonia del mar’ i la Regidoria de Cultura s’organitza una programació especial per oferir una Diada on la gent pugui gaudir d’història, notícies, poesia, sardanes, llegendes i recomanacions de llibres, entre d’altres. Es podrà escoltar al dial 97.7 de la FM o bé online a través d’aquest enllaç.

La programació especial de Sant Jordi es farà de 10 a 13 hores, amb repetició en horari de tarda en diferents seccions incorporant píndoles informatives, i hi participarà gent de Begur, entitats i associacions locals i personal de l’Àrea de Cultura i Ràdio Begur. Podeu enviar àudios fent recomanacions de llibres o llegint poemes fins a les 21 hores del dimarts 21 d’abril. Es poden fer arribar en format MP3 al correu electrònic radio@begur.cat.

Begur en Flor- Homenatge a Marçal Cervera a càrrec de l’ACiT

Una acció proposada per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) és la d’adornar els balcons de Begur i Esclanyà amb flors naturals o creacions artístiques el proper dia 23 d’abril per la Diada de Sant Jordi, sumant-se així a la iniciativa #TotsFemSantJordi, i també durant el cap de setmana del 24, 25 i 26 d’abril. Després d’omplir els balcons i les terrasses de flors, els veïns i veïnes poden etiquetar el perfil de l’ACiT a Facebook o Instagram, o bé fer-les arribar per correu a dinamitzacio@acitbegur.com. Per a més informació d’aquest esdeveniment emmarcat en la 6a edició del Begur en Flor, podeu consultar aquest enllaç.

La poesia, amb gran protagonisme en un Sant Jordi digital

Paral·lelament, des de l’ANC Begur Esclanyà es proposa una lectura de poemes que es podrà veure a través d’aquest link a Youtube, mentre que la Biblioteca Salvador Raurich de Begur ofereix una ruta virtual per conèixer la vida i obra del reconegut poeta Joan Vinyoli, que estiuejava al municipi i que va quedar enlluernat per la bellesa del territori.

L’Ajuntament de Begur anima els veïns i veïnes a prendre part d’aquestes iniciatives i de les diferents propostes culturals que s’organitzen per tal de celebrar una Diada de Sant Jordi adaptada al confinament.

 

 


Categories: Cultura