Begur i Esclanyà recullen 1.650 quilos d’aliments pel Gran Recapte

22 des 2023

Gran Recapte 2023

Van participar-hi 17 voluntaris i voluntàries, que van mobilitzar la recollida en tres supermercats del municipi.

La generositat i la solidaritat van brillar amb força a Begur el cap de setmana del 24 i 25 de novembre, durant el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Les xifres d’enguany tornen a demostrar l’esperit altruista de la comunitat begurenca, que un cop més s’ha unit per oferir suport a les persones que més ho necessiten. 

En aquesta ocasió, el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Palafrugell, gestionat per Càritas Parroquial de Palafrugell, ha recollit una impressionant quantitat de 1.650,69 quilos d’aliments i altres productes procedents dels supermercats de Begur. 

Els supermercats Spar de la Plaça Forgas i de Portal den Paloma van recollir 725 productes, equivalents a 436,85 quilos, mentre que el Supermercat Jodofi va reunir 2.209 productes, que representen 1.213,84 quilos. En total,1.650,69 quilos i 2.934 productes.

Antoni Bonfill, president de Càritas Begur, expressa el seu agraïment a la població begurenca i destaca: «Volem donar les gràcies més sinceres als 17 voluntaris i voluntàries que van cobrir els diferents torns de recollida en els establiments participants i també als responsables dels supermercats, que van facilitar-nos la feina”.

Càritas Begur, amb la col·laboració de l’Ajuntament, voluntaris de Protecció Civil, voluntaris i voluntàries de recapte, establiments participants i la presidenta de Càritas Palafrugell, Marissa Grassot, ha coordinat amb èxit aquest Gran Recapte, reforçant la seva missió de suport continu a les persones més vulnerables.

Aquest esdeveniment no només representa un acte solidari puntual, sinó que també té un impacte continu al llarg de l’any. Bonfill explica: «De l1 de gener fins al 18 doctubre del que va dany shan atès 47 famílies, 134 persones (60 homes i 74 dones) i 7 menors de 3 anys en el CDA de Càritas Palafrugell, derivades i avaluades pels Serveis Socials del nostre Ajuntament”.