Begur i Esclanyà reivindiquen la igualtat i el feminisme

25 feb 2020

Del 5 al 8 de març s’organitzaran diverses propostes lúdiques i reivindicatives relacionades amb el Dia Internacional de les Dones. Descarrega’t el programa d’activitats.

Un any més la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, es viurà d’una manera especial a Begur i a Esclanyà. L’Ajuntament i el teixit associatiu han sumat esforços per organitzar diverses activitats per reclamar la igualtat real entre dones i homes i per reivindicar els valors del feminisme.

Gemma Coll, regidora de la Dona, explica que “aquesta diada representa una oportunitat única per a portar a terme una sèrie d’activitats de forma transversal entre les diferents àrees de l’Ajuntament i les nostres entitats que promoguin la visibilització i l’apoderament de les dones i reivindiquin la necessitat de construir una societat basada en l’equitat de gènere”.

En aquest sentit, Gemma Coll destaca que la commemoració del Dia Internacional de les Dones “és una de les primeres accions que s’impulsen des de la nova Regidoria de la Dona” i avança que “el nostre objectiu és seguir desplegant a la vila i entre tots els veïns i veïnes, de la mà del teixit associatiu, nous projectes, eines i recursos que ens permetin avançar significativament cap a una societat més justa i igualitària”.

El programa d’activitats que el consistori ha dissenyat amb motiu d’aquesta diada, i que podeu descarregar-vos a través del següent enllaç, compta amb una subvenció del Ministerio de Igualdad a través del “Pacto de Estado contra la Violencia de Género”; així com amb el suport i la col·laboració directes en l’organització de la Fundació Esportiva Begur, l’Esplai Autèntic Begur i l’associació Fem Feminisme Begur, a qui l’Ajuntament agraeix i posa en valor el seu compromís amb el Dia Internacional de les Dones.

Begur dona visibilitat a l’esport femení

L’Ajuntament de Begur, mentrestant, també s’ha adherit a la iniciativa #ThoEstasPerdent de la Generalitat de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) per visualitzar i referenciar l’esport femení a tots els mitjans de comunicació, en aquest cas als canals municipals.


Categories: Cultura