Begur i Esclanyà se sumen a la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb dues campanyes mediambientals obertes a tots els veïns i veïnes

16 nov 2020

L’Ajuntament convida tota la població a prendre part activament de la recollida de joguines reutilitzades i de la iniciativa “Recicla el teu mòbil i salva vides”.

L’Ajuntament de Begur, que manté la seva aposta per la preservació del medi ambient i l’impuls d’accions de sensibilització i pedagogia sobre la prevenció de residus, se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre. I enguany ho fa de la mà de l’Àrea de Medi Ambient amb l’impuls de dues campanyes obertes a tota la població per a fomentar el reciclatge, la reutilització i la solidaritat al municipi.

“Recicla el teu mòbil i salva vides”

La primera iniciativa que s’ofereix a tots els veïns i veïnes per a col·laborar en la Setmana Europea de Prevenció de Residus és la campanya “Recicla el teu mòbil i salva vides”, impulsada per la Fundació Mona amb la col·laboració del consistori. Aquest projecte té com a objectiu recollir telèfons mòbils en desús pel seu reciclatge. I és que cada mòbil reciclat a través d’aquesta iniciativa ajuda al medi ambient, evita guerres i conflictes, i recolza un projecte a favor del benestar i la protecció dels primats.

Així, la campanya -que s’allargarà fins al 13 de gener de 2021- consisteix en lliurar els telèfons mòbils en desús en algun dels punts de recollida habilitats al territori. Aquests dispositius es podran entregar en funcionament o no i amb bateria, però sense carregador ni targeta SIM, ni cap altre element. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

Recollida de joguines reutilitzades

Finalment, després de l’èxit de participació registrat l’any 2019 i a les portes de les festes nadalenques, enguany un dels esdeveniments principals de la Setmana Europea de Prevenció de Residus tornarà a ser la recollida de joguines reutilitzades, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament -amb la col·laboració de Càritas, les àrees de Medi Ambient i Serveis Socials del consistori i Protecció Civil- que té per objectiu impedir que els nens i nenes en situació de pobresa o amb risc d’exclusió social es quedin sense joguines durant les festes de Nadal.

En aquest sentit, del 23 de novembre al 14 de desembre, totes les persones interessades a col·laborar en aquesta iniciativa solidària podran aportar joguines i jocs no bèl·lics que estiguin en bon estat per tal que siguin repartits entre les famílies que ho necessitin (jocs de taula, contes, peluixos, puzles, jocs desmuntables, pilotes, nines…) abans del període nadalenc.

Per participar en la campanya caldrà portar les joguines que es vulguin donar a algun dels punts de recollida habilitats per a aquest fi, que són: l’Ajuntament de Begur, l’Escola Doctor Arruga de Begur, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i l’Espai Mas d’en Pinc.


Categories: Medi Ambient