Begur i Esclanyà viuen una Castanyada plena de carbasses, castanyes i disfresses de Halloween

04 nov 2019

L’Ajuntament agraeix la implicació de totes les entitats i veïns i veïnes que, un any més, han fet possible l’èxit de participació en les diferents activitats de la Fira de la Castanyera i la Festa de la Castanyada d’Esclanyà.

Després de quatre intensos dies plens de cultura, tradició i diversió, Begur va acomiadar ahir diumenge una nova edició de la Fira de la Castanyera. I ho va fer deixant un balanç molt positiu, tant per l’assistència registrada en les diferents activitats organitzades arreu del municipi com per la resposta que han tingut totes les propostes entre els veïns i veïnes.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, es mostra “satisfet” per la festa d’enguany i ha volgut posar novament en valor “la capacitat de Begur per generar activitats i mobilitzar-se durant tots els mesos de l’any”. En la mateixa línia, Gemma Coll, regidora de Cultura, afegeix que la Fira de la Castanyera i la Festa de la Castanyada “segueixen sent, any rere any, dos dels esdeveniments d’arrel tradicional que fan sortir més gent al carrer”.

Begur dona la benvinguda al mes de novembre amb una intensa activitat festiva

Del 31 d’octubre al 3 de novembre, l’Ajuntament –amb la col·laboració de l’Esplai Municipal Autèntic Begur, l’AMPA de l’Escola Dr. Arruga, XIKS, Bakanards Begur i la Coral de Begur- va impulsar al carrer Boadella, a les places de l’Església i Lluís Esteva i Cruañas, al Cinema Casino, a l’església de Sant Pere de Begur i a la Sala d’Exposicions, prop d’una vintena de propostes per a tota la família en el marc de la Fira de la Castanyera de Begur.

Entre les més destacades, un original túnel del terror, l’activitat infantil “Vine a maquillar-te de Halloween amb l’AMPA”, una fira d’artesans, venda de productes de Halloween, el taller “Fem la bossa per posar les castanyes”, una castanyada popular, un taller de batucada per a totes les edats, una edició especial de la NAC (Nit dels Amants del Cinema) amb la projecció d’”Un día de lluvia en Nueva York”, el concurs de disfresses infantils –que va reunir fins a 27 participants-, el IV Concert de Germanor de Corals, una actuació infantil a càrrec de la velleta Castanyera, un berenar popular, i una sessió de cinema.

D’altra banda, tots aquells que es van acostar a la Sala d’Exposicions també van poder visitar una mostra de cartells del Concurs de la Fira de la Castanyera, un recull on, entre d’altres, hi havia els cartells guanyadors de l’edició de 2019, obra d’Alba Arbonès Martín (Escola Dr. Arruga de Begur) i Mila Martín Cercós (Escola Olivar Vell d’Esclanyà). Ambdues composicions han estat els cartells protagonistes de la Fira de la Castanyera de Begur i la Festa de la Castanyada d’Esclanyà d’enguany.

Coneix els guanyadors del XIV Concurs de Fotografia – Josep Carreras i el III Concurs de Cartells

Un dels actes més esperats de la Fira de la Castanyera de Begur va ser el lliurament de premis del XIV Concurs de Fotografia de Begur – Josep Carreras i del III Concurs de Cartells.

En el cas del Concurs de Fotografia de Begur – Josep Carreras, enguany el guardó local va anar a parar a Miquel Vilà, mentre que el primer premi va ser per a Pedro López. Les fotografies guanyadores, juntament amb les obres finalistes amb menció especial del jurat, formaran part de la imatge gràfica del calendari 2020 que editarà l’Ajuntament de Begur.

Pel que fa al Concurs de Cartells 2019, el triomf va ser per a Alba Arbonès Martín (Escola Doctor Arruga) i Mila Martín Cercós (Escola Olivar Vell), essent les finalistes Sophie Mariel Lara Herrera (Escola Doctor Arruga), Berta Moya Herrera (Escola Doctor Arruga), Ailén Rivas Vives (Escola Olivar Vell) i Sofia Szwajcarzewnska (Escola Olivar Vell). Els dissenys guanyadors del certamen, seran els protagonistes dels cartells de la Festa de la Castanyada d’Esclanyà i de la Fira de la Castanyera de Begur de l’any 2020.

Esclanyà també celebra la seva Castanyada

En paral·lel a la Fira de la Castanyera de Begur, el 31 d’octubre també es va celebrar a Esclanyà la Festa de la Castanyada.

En aquest cas, Anna Gallardo, Mari Carmen Tejada i Marcos Aguirre –amb la col·laboració de les Cubanit@s de Begur i veïns i veïnes d’Esclanyà- van impulsar un túnel del terror sense ensurts i un altre amb ensurts. I dissabte 9 de novembre, els veïns i veïnes d’Esclanyà també podran prendre part d’activitats amb ambientació castanyera, l’arribada de la Castanyera, jocs tradicionals de fusta, un espectacle d’animació i castanyes, coca i garnatxa per a tots els assistents de la mà de la Comissió de Festes d’Esclanyà.