Begur impulsa el llegat indià amb el nou servei de concertació de visites al Centre d’Interpretació

20 nov 2023

Està dissenyat per atendre les peticions de visita, resoldre dubtes i demanar informació a través del correu electrònic exposicions@begur.cat o a l’Oficina de Turisme de Begur.

L’Ajuntament de Begur ha posat en marxa un nou servei de concertació de visites al Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya (CIIC) amb l’objectiu de promoure i difondre el llegat indià de la localitat. Aquest servei, dissenyat per atendre visitants individuals, grups, activitats educatives i mitjans de comunicació, posa al servei dels usuaris la possibilitat de concertar visites, fer consultes i inscriure’s a les activitats disponibles. La informació completa del servei de concertació es pot consultar al següent enllaç: https://begur.cat/serveis/cultura/centre-dinterpretacio-indians/

Aquest servei, que destaca la diversitat d’activitats i les visites en aquest equipament de Begur, s’ha elaborat amb la col·laboració de les àrees municipals de Cultura, Alcaldia, Turisme, Educació i Comunicació. Per obtenir més informació o concertar una visita, es pot contactar amb el Centre d’Interpretació a través del correu electrònic exposicions@begur.cat o amb l’Oficina de Turisme de Begur a turisme@begur.cat.

Visites al CIIC

-Visites lliures. L’entrada és gratuïta i sense necessitat de reserva prèvia. Només cal adreçar-se al CIIC durant els horaris d’obertura. A l’entrada hi ha un codi QR per gaudir d’una guia de l’exposició en català, castellà, anglès i francès, així com un sistema d’audiodescripció.

-Visites guiades. Organitzades exclusivament pel CIIC en català i castellà. Per fer la visita en grup cal posar-se en contacte amb el servei de concertació de visites per conèixer les condicions i la disponibilitat. El preu és de 75 € per grup fins a 20 persones, i s’inclou un suplement de 3 euros per persona pels grups de més de 20 persones. 

-Activitats educatives. Cal posar-se en contacte amb el nou servei del CIIC per concertar la visita. S’ofereixen visites lliures i visites comentades tant en aquest espai com a la resta de Begur. L’equipament disposa d’un programa educatiu amb activitats i recursos disponibles. 

-Visites professionals. Pensades per a professionals turístics, investigadors i historiadors; són gratuïtes. Cal demanar-les al servei de concertació de visites. 

Focus en el patrimoni

El Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya té com a finalitat l’educació, la conservació i l’estudi del patrimoni relacionat amb l’època dels Indians. Entre les activitats disponibles destaquen les visites guiades, les activitats educatives i altres esdeveniments organitzats al llarg de l’any, com ara conferències, tallers i tastets que ajuden a conèixer més a fons el llegat indià de la zona.

La visita al Centre dInterpretació es pot complementar amb la Ruta del Patrimoni al nucli de Begur. Es tracta duna passejada lliure pels carrers de Begur per descobrir la profunda personalitat històrica del nucli i aspectes sorprenents de la vila.


Categories: CulturaExposicions