Begur impulsa el reciclatge de material d’escriptura de les dependències municipals

11 des 2018

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Medi Ambient, impulsa una nova campanya de reciclatge amb la recollida de material d’escriptura a les dependències municipals. La nova iniciativa mediambiental, que busca reduir els residus, es fa amb la col·locació de caixes per a la recollida de bolígrafs, portamines, plomes, subratlladors i correctors a les àrees d’Alcaldia, Atenció al Ciutadà, Urbanisme, Turisme i Medi Ambient i a la seu de la Policia Local. Quan la caixa estigui plena, vindran els responsables de Medi Ambient a buidar-la. El material recollit serà traslladat a l’Associació de Naturalistes de Girona, que actua com a punt de recollida, per a ser enviat seguidament a l’empresa TerraCycle, encarregada de reciclar-lo i donar-li una nova vida útil al material, evitant que es converteixi en rebuig i vagi a l’abocador.

Aquesta és la tercera iniciativa que ha impulsat aquest més l’àrea de Medi Ambient, amb el suport de diverses entitats locals, amb l’objectiu comú d’incentivar la prevenció de residus al municipi. El dissabte 1 de desembre, a la tarda, es va fer un taller de roba reutilitzada a l’escola Dr Arruga. I fins al 23 d’aquest mes s’està fent la campanya de recollida de joguines amb l’entitat Càritas i l’àrea de Serveis Socials. Els punts de recollida de joguets es troben a la llar d’infants municipal Ses Falugues, Ajuntament de Begur, Espai Mas d’en Pinc, Escola Doctor Arruga, Local Polivalent d’Esclanyà, Camp municipal de futbol, Poliesportiu Municipal i Supermercat Jodofi.

Les tres iniciatives formen part de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que va tenir lloc durant la setmana del 17 al 25 de novembre i té per objectiu promoure la celebració d’actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. L’any passat, Medi Ambient ja va organitzar una jornada sobre prevenció de residus a l’Espai Mas d’en Pinc del municipi. La jornada, amb el lema Tanquem el cercle, i amb la implicació d’entitats locals, va aplegar una gran diversitat d’activitats, totes elles gratuïtes, que anaven adreçats tant a petits com a grans al llarg del matí i de la tarda. Al mateix temps, es van fer accions a les escoles, entre els treballadors municipals i el públic en general.

Per a més informació: https://www.facebook.com/EspaiMasPinc/