Begur instal·larà una caldera de biomassa per donar servei a l’escola Dr Arruga i el pavelló

14 des 2017 -h

L’Ajuntament de Begur instal·larà una caldera de biomassa per donar servei d’energia a l’escola Doctor Arruga i el pavelló municipal. Per fer-ho possible, el govern ha previst dins el pressupost de l’any vinent una partida de 150.000 euros. Però, a més, segons va acordar en el ple d’aquesta setmana, i per unanimitat, s’ha encarregat la gestió de la licitació del projecte a la Diputació de Girona, que és la que ha buscat ajuts a Europa per tirar endavant la reconversió de calderes de gasoil en de biomassa arreu de la demarcació. “Això permetrà poder baixar el preu del cost, tant de l’adquisició com de la col·locació, a part de fer un millor seguiment de l’obra, sempre amb el vistiplau dels serveis tècnics de la casa”, va recordar en el ple l’alcalde, Joan Loureiro.

L’alcalde confia que la caldera, que donarà servei als dos equipaments begurencs que es troben de costat, es pugui instal·lar de cares a les festes d’estiu. Per fer-ho possible, l’equip de govern ja compta amb una partida pressupostària de 150.000 euros. Respecte a la resta del cost, uns 100.000 euros més, Loureiro ha manifestat que ja compta amb dues subvencions de la pròpia Diputació, que és la que impulsa aquesta reconversió mediambiental, amb un total de 83.000 euros.

Begur s’ha acollit a aquest projecte a través del pla d’acció d’energia sostenible (PAES), que va aprovar l’any passat. El pla planifica les accions per millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. “L’objectiu final no és altre que lluitar contra el canvi climàtic”, va dir Loureiro. En aquest sentit, l’alcalde recorda que amb les calderes de biomassa s’aconsegueix una energia renovable, de baix cost i, a més, usa un combustible a l’abast, l’estella dels boscos. A més, Loureiro va voler reflexionar que en aprofitar els boscos de l’entorn s’incideix directament en la millora de la prevenció d’incendis.


Categories: AjuntamentObres