Begur ja ho té tot a punt per a la temporada de platges del 2022. Consulta’n tots els detalls

03 jun 2022

L’Ajuntament aposta per a garantir la màxima qualitat de les platges i cales del municipi, que comptaran amb tots els recursos i serveis necessaris per a garantir als veïns i veïnes i visitants una estada òptima, segura i de primer nivell. Tota la informació sobre la temporada de platges es pot consultar al web www.visitbegur.cat.

El dimecres 15 de juny Begur donarà el tret de sortida oficial a la temporada de platges d’aquest 2022. I ho farà, després de dos anys marcats i condicionats per la pandèmia, en plena normalitat, amb novetats destacades i amb tots els serveis i recursos necessaris per a garantir als veïns i veïnes i visitants una estada i una experiència a les diferents platges i cales del municipi de màxima qualitat, segura, singular, sostenible i saludable.

En aquest sentit, i abans d’iniciar la temporada, el consistori ja ha habilitat des de l’1 de juny a totes les platges i cales les dutxes i passeres; i també està en marxa el servei de recollida diària de residus. I tot, amb l’objectiu que els banyistes ja puguin gaudir des del primer dia de tots els serveis necessaris i garantir-ne un estat òptim i un manteniment continuat.

A més, per a vetllar per a la seguretat i el benestar de tots els i les banyistes, el consistori posarà a disposició el servei de socorrisme habitual a Sa Riera, Platja del Racó i Aiguablava. I com a gran novetat, també hi haurà servei socorrista a Sa Tuna.

I és que Sa Tuna serà, precisament, una de les grans apostes de millora que farà enguany la Regidoria de Platges de l’Ajuntament per a la temporada d’estiu 2022. En aquest sentit, la cala comptarà per primer cop amb una guingueta de Creu Roja que oferirà servei socorrista amb l’objectiu d’oferir un servei complet de salvament que fins ara no existia en aquest espai. A més, junt amb la guingueta de servei de boies també hi haurà una guingueta amb servei de lavabos per als usuaris i usuàries de la cala.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, destaca que “amb aquests nous serveis i recursos Sa Tuna podrà optar al segell de Q de qualitat i donarà un salt endavant molt i molt important en quan a seguretat i benestar. Tot plegat col·locarà Sa Tuna al mateix nivell qualitatiu que la resta de cales i platges del municipi que ja tenen aquest segell”.

Mentrestant, pel que fa referència a l’aforament de les platges i cales aquest 2022 es mantindrà a Aiguablava el control d’aforament entre l’1 de juliol i el 31 d’agost (ambdós dies inclosos) per tal d’assegurar una estada i un bany segur als usuaris i usuàries de la cala, així com una experiència positiva i no massiva. Cal recordar que al web www.visitbegur.cat es podrà consultar en tems real l’aforament de totes les platges i cales del municipi per tal de poder planificar-ne l’estada.

I encara parlant de novetats, l’Ajuntament també ha habilitat una nova senyalització a l’accés a la platja d’Illa Roja-Cala Moreta que recull una discriminació en positiu per a la pràctica nudista. Eugeni Pibernat assegura que “per primera vegada l’Ajuntament escolta la veu del col·lectiu nudista i atén el prec del Síndic de Greuges, i per això decideix retolar aquest espai.  Aquest era un dels nostres objectius. I haurà una retolació on es destacarà l’espai natural que és Illa Roja i Cala Moreta i la característica que és un espai que usen els nudistes”.

Finalment, el pròxim dissabte 11 de juny -i fins a l’11 de setembre- s’habilitarà un any més el Bus Platges Begur, el servei de transport de vehicles en autobús impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu oferir als vilatans i turistes un servei de transport públic per accedir durant els mesos d’estiu a diferents cales i platges del municipi. Aquest bus fa una ruta circular durant tots els dies de la setmana i dona servei a les quatre principals zones de bany com són Sa Riera, Sa Tuna, Aiguablava i Fornells. Els horaris i rutes del bus es poden consultar en el següent enllaç i per a més informació podeu contactar amb l’Oficina de Turisme de Begur.


Categories: Platges